Patrik Laine upotti Oilersin, kohtalonhetkeä lähestyvä suomalaissenssaatio ja muut himmensivät NHL:ssä huimia pisteitä latoneet suurtähdet

© Kuva: Getty Images

Häviökierteeseen ajautunut Winnipeg Jets katkaisi peräti kolmen kotitappion putken Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna. Se kellisti tulikuuman Edmonton Oilersin jalkapalloluvuin 1-0. Koska joukkueet eivät osuneet 65 minuutin aikana maalin millään, haettiin ratkaisu voittolaukaukisasta.

Siinä Jetsille osuivat Kyle Connor ja kisan päättänyt Patrik Laine.

Voitto nosti Jetsin läntisessä konferenssissa seitsemänneksi. Laineen ottelun jälkeen televisiolle antamat kommentit todistivat sen, että voitto tuli todella makeaan paikkaan.

– Tämä oli mahtava voitto, sillä meidän kopissa oli jo vähän nähtävissä turhautumista. Voitto tekee itseluottamukselle hyvää.

Suomalaistykki pelasi ottelussa vajaat 22 minuuttia. Hän laukoi maalia kohden kaksi kertaa.

– Kolme kertaa häviäminen kotona peräkkäin on aika outoa, Laine heitti.

Winnipegin kokoonpanossa suomalaisista viiletti myös sensaatiomaisen hienosti NHL:ään murtautunut Ville Heinola. Hän kellotti Jets-pakeista peliaikaa vähiten, vajaat varttitunnin. Heinolan tilastoihin ei kirjattu yhtäkään laukausta maalia kohti.

Silti iltapuhde oli hänenkin osaltaan upea. Alkukaudesta kovia pinnoja latoneet Connor McDavid (5+12=17) ja Leon Draisaitl (6+10=16) jäivät tyhjin käsin.

Lukosta tulleen nuorten maailmanmestarin arki on lähipäivinä erityisen jännittävää. NHL:ssä seitsemän ottelua pelannut Heinola voi pelata vielä kahdessa ottelussa, ennen kuin Jetsin on tehtävä päätöksiä: Pitääkö se pakista kiinni, vai lähettääkö joukkue suurlupauksen AHL:ään tai vaikkapa Liigaan.

Kymmenes pelattu ottelu tarkoittaisi puolestaan sitä, että Heinolan tulokassopimus astuu voimaan. Joukkue jatkaa kauttansa keskiviikkoyönä Los Angeles Kingsiä vastaan.