Häviökierteeseen ajautunut Winnipeg Jets katkaisi peräti kolmen kotitappion putken Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna. Se kellisti tulikuuman Edmonton Oilersin jalkapalloluvuin 1-0. Koska joukkueet eivät osuneet 65 minuutin aikana maalin millään, haettiin ratkaisu voittolaukaukisasta.

Siinä Jetsille osuivat Kyle Connor ja kisan päättänyt Patrik Laine.

Winnipeg Jets

@NHLJets

Winnipeg Jets

@NHLJets
Silky, silky, mitts KC!! 🤩 @KyleConnor18
And leave it to Laine to close it out! 👏 @PatrikLaine29

Voitto nosti Jetsin läntisessä konferenssissa seitsemänneksi. Laineen ottelun jälkeen televisiolle antamat kommentit todistivat sen, että voitto tuli todella makeaan paikkaan.

– Tämä oli mahtava voitto, sillä meidän kopissa oli jo vähän nähtävissä turhautumista. Voitto tekee itseluottamukselle hyvää.

Suomalaistykki pelasi ottelussa vajaat 22 minuuttia. Hän laukoi maalia kohden kaksi kertaa.

– Kolme kertaa häviäminen kotona peräkkäin on aika outoa, Laine heitti.

Winnipegin kokoonpanossa suomalaisista viiletti myös sensaatiomaisen hienosti NHL:ään murtautunut Ville Heinola. Hän kellotti Jets-pakeista peliaikaa vähiten, vajaat varttitunnin. Heinolan tilastoihin ei kirjattu yhtäkään laukausta maalia kohti.

Silti iltapuhde oli hänenkin osaltaan upea. Alkukaudesta kovia pinnoja latoneet Connor McDavid (5+12=17) ja Leon Draisaitl (6+10=16) jäivät tyhjin käsin.

Lukosta tulleen nuorten maailmanmestarin arki on lähipäivinä erityisen jännittävää. NHL:ssä seitsemän ottelua pelannut Heinola voi pelata vielä kahdessa ottelussa, ennen kuin Jetsin on tehtävä päätöksiä: Pitääkö se pakista kiinni, vai lähettääkö joukkue suurlupauksen AHL:ään tai vaikkapa Liigaan.

Kymmenes pelattu ottelu tarkoittaisi puolestaan sitä, että Heinolan tulokassopimus astuu voimaan. Joukkue jatkaa kauttansa keskiviikkoyönä Los Angeles Kingsiä vastaan.