Vaikka NHL-kaudesta on pelattu vasta noin kymmenen ottelua, ovat muutamat tulokaspelaajat onnistuneet jo vakuuttamaan epäilijänsä kyvyistään pelata tuloksekkaasti maailman kovimmassa sarjassa.

The Hockey News listasi alkukauden perusteella omat suosikkinsa eri NHL-palkintojen saajiksi. Suomalaisittain mielenkiintoinen kisa vuoden tulokaspelaajan Calder-palkinnosta on sivuston mielestä kääntymässä alkukauden perusteella Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Ilja Mikhejevin eduksi.

Jo 25-vuotias Mikhejev on muihin kärkitulokkaisiin nähden siinä mielessä epäreilussa asemassa, että mies on pelannut jo neljän kauden ajan varsin isossa roolissa KHL-joukkue Avangard Omskin riveissä.

Oli miten oli, on isokokoinen venäläishyökkääjä iskenyt alkukauden 13 NHL-pelissä kovat tehot 4+6=10. Lisäksi laitahyökkääjä on noussut Leafsissä isoon rooliin alivoimapelaajana.

– Buffalon Victor Olofsson johtaa tulokkaiden maalipörssiä, mutta on tehnyt kaikki osumansa ylivoimalla. Mikhejevin maaleista yksikään ei ole syntynyt ylivoimalla. Hän on lisäksi voittanut päävalmentaja Mike Babcockin luottamuksen alivoimaspesialistina. Mikhejev näytti isolta kysymysmerkiltä ennen kauden alkua, mutta nyt hän vaikuttaa vastaukselta, The Hockey Newsin Sam McCaig arvioi.

Ennen kauden alkua kärkiehdokkaina Calderin voittajiksi pidettiin yleisesti Jack Hughesia, Kaapo Kakkoa sekä Quinn Hughesia.