KHL:n viime kauden megatähti pudotettiin nelosketjuun NHL:ssä – ”En halua olla jämäketjun pelaaja”

© Kuva: Getty Images

KHL:n pistepörssin viime kaudella ylivoimaisesti nimiinsä vieneen Nikita Gusevin alku NHL-seura New Jersey Devilsin riveissä on ollut vaikea.

Pietarin SKA:n riveissä 62 peliin käsittämättömät tehot 17+65=82 viime kaudella takonut laitahyökkääjä on pudonnut Devilsin ketjuhierarkiassa nelosketjuun saakka. Keskimäärin reilut 12 minuuttia illassa pelaava 27-vuotias taituri ei ole totuttua pienemmän jääaikansa myötä päässyt haluamaansa rytmiin. Pisteistä elävälle hyökkääjälle paikka nelosketjussa on kaikkea muuta kuin mieluisa.

Venäläistähti myöntää KHL:n ja NHL:n olevan jo pelityyleiltään täysin erilaisia keskenään.

– Rehellisesti, ero on valtava. Pelaajat tekevät vähemmän rytminvaihdoksia, peli suuntautuu jatkuvasti eteenpäin, eteenpäin, eteenpäin, Gusev toteaa Sport-Expressin haastattelussa.

Gusevin peliaikaa rajoittavat myös kolme erää kohti tulevaa mainoskatkoa, joiden jälkeen joukkueet yleensä lähettävät levänneet kärkiketjunsa jäälle.

– Kun pelaat nelosketjussa ja pääset jäälle 2-3 kertaa erässä, se on vaikeaa. Kun vihdoin saat tilaisuutesi, et näytä samalta kuin silloin, kun saat säännöllisesti peliaikaa. Tämän takia en jaksa iloita siitä, jos tein maalin ja tilastojen mukaan pelasin hyvän pelin, kuudessa ottelussa tehot 2+1 iskenyt Gusev valittelee.

Entinen KHL-tähti aikookin pelata itsensä isompaan rooliin viimeistään siinä vaiheessa, kun uuden joukkueen pelitapa on sisäistetty.

– En halua olla jämäketjujen kaveri, joka laukoo kerran illassa, vaan pelata säännöllisesti ja tehdä tulosta. Periaatteessa tähän on kaikki mahdollisuudet. Tiedän pystyväni olemaan tulosta tekevä pelaaja tässä liigassa, Gusev päättää.

Guseville seurajohdon puolelta budjetoituja tehoja totisesti tarvitaan, sillä Devils on hävinnyt kauden kaikki kuusi otteluaan keräten näistä vaivaiset kaksi pistettä.

LUE MYÖS: Patrik Laineen Winnipegille loistouutisia: tähtipuolustaja jatkamassa sittenkin uraansa!


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!