Ruotsalaisessa SHL-joukkue Röglessä pelaava Nils Höglander iski tiistaina yhden kiekkokauden häikäisevimmistä maaleista ihan millä mittapuulla hyvänsä.

Djurgården-maalin takana kynäily ja sen jälkeinen ilmaveivi johtivat 1-5-numeroihin päättyneen ottelun 1-2-voittomaaliin. Näet osuman ohesta.

Elite Prospects

@eliteprospects
Wow what a goal by Canucks prospect Nils Höglander!
eliteprospects.com/player/311906/…
#SHL #RBK #Canucks

– Se oli sairainta, mitä olen nähnyt. Hullu, uskomaton maali, C Moren asiantuntija Sanny Lindström oli heittänyt Aftonbladetin mukaan.

– Olen nähnyt jotain vastaavaa joskus, mutta silloin pelaajalla on ollut aikaa.

Tilanteessa ottavana osapuolena oli Marcus Högström. Pakki pelasi Suomessa HIFK:n paidassa kaudella 2016-17 kaikkiaan 11 ottelussa tehoin 0+2=2.

Koska Djurgårdenin tolppien välissä seisoi Niklas Svedberg, välttyi suomalaisvahti Karri Rämö totaaliselta nöyryytykseltä. Hänet tosin vaihdettiin maalille toisen erän puolivälissä 0-5-tilanteessa.

Maalari suhtautui osumaansa rauhassa.

– Tietysti katsoin sen jo jumbotronilta ja olen nähnyt muutenkin uudelleen. Onhan se selvää, että tuollaiset maalit saavat huomiota. Monet kiittelivät, joukkuekaverien mielestä se oli nättiä.

19-vuotias hyökkääjä on Vancouver Canucksin kakkoskierroksen 40. varaus viime juhannukselta.

Selvä 5-1-voitto vahvisti Röglen asemia sarjan kärkipäässä. Joukkue keikkuu SHL:ssä jaetulla ykkössijalla. Djurgården on puolestaan kiinni viimeisessä suorassa puolivälieräpaikassa kuudentena.