Jonne Virtanen paljasti aiemmin tällä viikolla Twitterissä, että hänen sopimuksensa on purettu kaksi vuotta etuajassa. Myös TPS tiedotti asiasta verkkosivullaan niukkasanaisesti.

Turun Sanomat sai puolestaan torstaina TPS-pomo Santtu Jokisen kiinni, joka avasi sanaisen arkkunsa irtisanomisen tapahtumista. Syitä potkuille hän ei saanut kuitenkaan avata tarkemmin.

–  Päätös oli mielestämme oikeutettu ja perustui seuran arvoihin. Se tehtiin harkiten ja perustelluin syin. Jonne on ollut tärkeä pelaaja joukkueelle, sekä kannattajien ja valmentajien arvostama pelaaja. Sopimuksen päättäminen vain viikko ennen kauden alkua on iso päätös, jota ei tehty kevein perustein.

– Kunnioitamme työntekijän yksityisyydensuojaa, emmekä julkaise työntekijöihin liittyviä, suojattavaksi määriteltyjä tietoja, Jokinen perustelee TS:lle.

Potkujen tultua julki etenkin päävalmentaja Kalle Kaskinen on saanut paljon kuraa niskaansa. Jokinen kertoo kuitenkin, ettei TPS-luotsi ole hyllyttämisen taustalla.

– Kaskisella ei ollut mitään tekemistä Jonnen hyllytykseen johtaneiden tapahtumien tai hyllytyspäätöksen kanssa. Päätöksen hyllyttämisestä teimme minä ja (urheilutoimenjohtaja) Antero Niittymäki perustuen urheilujohdon itse todistamiin tapahtumiin pelimatkalla, Jokinen myöntää.