Suomalaishyökkääjä Joel Mustosen edustama Frölunda on lirissä jääkiekon CHL:ssä. Ruotsalaislauma nappasi sarjan ensimmäisenä viikonloppuna vain yhden pinnan, kun se venyi itävaltalaista Grazia vastaan voittolaukauskisaan.

Frölunda hävisi kotikaukalossaan tuon pelin numeroin 5-6. Kotiotteluiden viikonloppu päättyi vielä tylymmin, kun tsekkiläinen Mountfield voitti sunnuntaina varsinaisella peliajalla numeroin 3-2.

Mustonen jäi CHL-kauden avauspeleissä pisteittä. Joukkueen tehomies oli aikoinaan Liigassa ja Pelicansissa ihastuttanut Ryan Lasch saldolla 1+3=4.

Lohko H:sta jatkoon ovat yllättäen menossa isobritannialainen Cardiff ja Graz. Mountfield ja Frölunda ovat putoajien paikoilla. Jälkimmäisenä mainittu on Ruotsin hallitseva mestari.

Nämä eivät ole sarjan ainoita yllätyksiä. Toisen Iso-Britannian joukkueen, eli Belfastin tarinasta voit lukea lisää täältä.

Suomalaisista jatkoon kahden alkulohkopelin jälkeen ovat rynnimässä D-lohkossa kakkosena keikkuva Pelicans ja E-lohkon kärjessä viilettävä Kärpät. Tappara on A-lohkon kolmantena tylysti pisteittä, HPK puolestaan kärkkyy B-lohkossa jatkopaikkaa kolmantena kolmella pisteellä.

Sivustomme oli paikalla viikonloppuna Lahdessa, jossa Pelicans pelasi kaksi kotiottelua. Voit lukea matseista lisää ohesta:

Lahdessa draamaa: Suomalaiset rähisivät keskenään, myös katsomossa kuohahti, Juhamatti Aaltonen syötteli kolme maalia – “Oli varmasti monella tapaa viihdyttävää peliä”

Kommentti: Pelicans liitää korkeammalla kuin koskaan – joukkue seurahistoriansa huipulla, eikä sattumalta

Pelicans järjesti pienimuotoisen paukun CHL:ssä – Ville Nieminen totutun avoimena: ”Teimme paljon virheitä, mutta mitä sitten?”

Parempaa kauden avausta vaikeaa toivoa – liigajoukkueen kolminkertaiselta Suomen mestarilta uskomaton näytös CHL:ssä: ”Parsimme hommaa pikkuhiljaa kasaan”