Lähde: Coloradolta vaisu sopimustarjous Mikko Rantaselle – agentti tyrmäsi ja vaatii rutkasti lisää

© Kuva: Getty Images

The Athletic -lehden tuoreiden tietojen mukaan Colorado Avalanche on tehnyt vastikään Mikko Rantaselle sopimustarjouksen.

Lehti kertoo, että Avalanche tarjosi 6-8 vuoden mittaista sopimusta, joka toisi suomalaistähdelle 8,4-8,75 miljoonan dollarin vuosipalkan.

Rantasen pelaaja-agentilla Mike Liutilla on kuitenkin aivan eri näkemys suojattinsa arvosta.

– Colorado yritti tarjota noin 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Rantasen leirissä halutaan 9,5 miljoonan dollarin palkkaa. Tämä voisi kuulostaa vielä mahdolliselta (pitkässä sopimuksessa), mutta jos Rantanen haluaa 9,5 miljoonaa dollarin palkkaa kolmivuotiseen sopimukseen, niin se olisi ehdoton ”ei” Avalanchelle, The Athletic -lehden toimittaja Ryan S. Clark kertoo.

Avalanchen tarjoama sopimus kuulostaa varsin lattealta, varsinkin kun vertaa Toronto Maple Leafsin Mitch Marnerin viime viikolla allekirjoittamaan kuusivuotiseen ja 10,893 miljoonan dollarin palkan takaavaan paperiin.

22-vuotias Rantanen on tehnyt viimeisen kahden kauden aikana ottelumäärään suhteutettuna enemmän pisteitä kuin samanikäinen kanadalainen. Liut paljasti aikasemmin tällä viikolla, että Rantasen tulevassa sopimuksessa käytetään vertailukohtana juuri Marnerin sopimusta.