Karvas pettymys? Suomalainen maailmanmestari passitettiin NHL:stä farmiin, myös kaksi muuta sinivalkoista koki saman kohtalon

© Kuva: Getty Images

NHL-joukkue Chicago Blackhawks tiedotti Twitter-tilillään, että se on lähettänyt maailmanmestarimaalivahti Kevin Lankisen AHL:ään Rockford IceHogsiin.

Joukkueen kotisivuilta puolestaan kävi selväksi se, että farmiin ovat passitettu myös hyökkääjät Mikael Hakkarainen ja Joni Tuulola.

Etenkin Lankisen kohdalla voitaneen puhua pettymyksestä. Maailmanmestari torjui kevään MM-kisoissa pikkumustia häikäisevästi yli 94 prosentin varmuudella, ja esimerkiksi MM-kisojen pudotuspeleissä lukua ottivat järjestyksessä Ruotsin Henrik Lundqvist, Venäjän Andrei Vasilevski ja Kanadan Matt Murray. Maailman huippuja kaikki.

– Olen innoissani lähdössä haastamaan NHL-paikasta. Chicago on hyvä organisaatio ja siellä on kova kilpailu peliajasta niin kuin joka ikisessä NHL-joukkueessa. Polku NHL:ään ei ole ikinä helppo. Paikka pitää ansaita ja siihen olen valmis, Lankinen sanoi sivustollemme kesällä.

Vahti ei ole pelannut ylhäällä yhtäkään ottelua.

Hakkarainen puolestaan on suomalaiselle kiekkoväelle tuntemattomampi hahmo.

– Pidän mahdollisuuksista ja yritän hyödyntää ne, Hakkarainen sanoi joukkueen kotisivuilla taannoin.

Minkälainen pelaaja on kyseessä?

– En ole kaukalon taitavin ukko luultavasti, mutta teen kovasti töitä. Katsotaan sitten, mihin se riittää.