Syy NHL:ssä? Venäjän maajoukkueluotsilta suorat sanat tähtipelaajan kokaiinikohuun – ”Eivät kuulu meidän vastuumme piiriin”

© Kuva: www.atlant-mo.ru

Venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsovin kokaiinikäry kevään MM-kisoissa puhuttaa ympäri kiekkomaailmaa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF langetti Washington Capitals -tähdelle perjantaina neljän vuoden kilpailukiellon kansainvälisiin peleihin.

Nyt asiaan on ottanut kantaa myös Venäjän maajoukkueen uusi päävalmentaja Aleksei Kudashov, joka syyttää kärystä epäsuorasti NHL:ää.

– Tilanne on hyvin epämiellyttävä ja ruma. Me pystymme kontrolloimaan KHL:ssä pelaavia kiekkoilijoitamme. Tarkastamme heidät ja seuraamme heitä. Sen sijaan NHL:stä MM-kisoihin saapuvat eivät kuuluu meidän vastuumme piiriin, Kudashov painottaa venäläislehti Championatille.

Viime kevään kisojen aikaan Venäjän apuvalmentajana toiminut Kudashov toteaa, ettei huomannut mitään outoa Kuznetsovin saapuessa joukkueeseen.

Kuznetsovin IIHF:ltä saama rangaistus ei koske pelejä NHL:ssä, mutta liigan varakomissaari Bill Daly totesi tuoreeltaan sarjan tutkivan Capitals-tähden tapauksen huolella.

NHL ei kuitenkaan luokittele kokaiinia suoritusta parantavaksi aineeksi, vaan kyse on Dalyn mukaan huumeiden väärinkäytöstä, joka johtaa tutkimuksiin ja pakolliseen hoitoon.

Kuznetsovin kerrotaan hakeneen jo vapaaehtoisesti apua NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välisen työehtosopimuksen koulutus- ja neuvonta-ohjelmasta ja suostuneen siihen liittyvään säännölliseen testausohjelmaan.

LUE MYÖS: Venäjän kiekkolegenda ei sulata NHL-supertähden huumekäryä: ”Häpäisi koko valtion”

LUE MYÖS: Entinen NHL-hyökkääjä ei pelkää lyödä lyötyä! Irvailee armotta kokaiinista kärynneelle Jevgeni Kuznetsoville