Punakoneen riveissä takavuosina häikäissyt Vjatseslav Fetisov, 61, ei silittele Washington Capitalsia edustavan maanmiehensä Jevgeni Kuznetsovin päätä sentterin jäätyä kiinni dopingtestissä Slovakian MM-kisoissa.

Kokaiinista kärynnyt Capitals-tähti sai perjantaina kansainväliseltä jääkiekkoliitto IIHF:ltä neljän vuoden pelikiellon maajoukkuetoiminnasta. NHL-peleihin miehen kansainvälisellä pelikiellolla ei ole vaikutusta.

– Tärkeintä nykyisissä tapahtumissa ei ole se, voiko hän jatkaa pelaamista NHL:ssä, vaan se tosiasia, että hän häpäisi paitsi venäläisen jääkiekon myös koko valtiomme, Fetisov ärähti Tassin haastattelussa.

– Tämä on yksinkertaisesti kamalaa aikana, jolloin kamppailemme muutenkin maineemme parantamiseksi. En voi ymmärtää, mitä hän ajatteli, Fetisov muistutti Venäjän jo valmiiksi tahriintuneesta maineesta dopingrintamalla.

Nykyään poliitikkona vaikuttava Fetisov voitti omalla loisteliaalle urallaan kolme Stanley Cupia sekä kaksi olympiakultaa.

Lue myös: Entinen NHL-hyökkääjä ei pelkää lyödä lyötyä! Irvailee armotta kokaiinista kärynneelle Jevgeni Kuznetsoville