Palaako Nuoret Leijonat voittokantaan Venäjää vastaan? Voit katsoa huippuottelun täältä

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue huipentaa urakkansa Venäjän Permissä pelattavassa kansainvälisessä turnauksessa sunnuntaina. Nuoret Leijonat on voittanut ja hävinnyt viikonloppuna yhden pelin.

Perjantaina kaatui Ruotsi jatkoajalla lukemin 6-5, mutta lauantaina Tsekki oli kenties jopa yllättäen parempi luvuin 4-2. Suomen maalit iskivät Aleks Haatanen ja Santeri Hatakka.

– Ensimmäisessä erässä oli kyllä paikkoja vähän enemmänkin kuin Tsekillä, mutta maalinteko oli meille vaikeaa. Tsekki oli erittäin terävä ja sai hyviä paikkoja. Ehkä me puolustimmekin huonosti tiettyjä tilanteita, päävalmentaja Raimo Helminen sanoi Suomen Jääkiekkoliiton sivujen mukaan.

– Pelin loppupuolisko, puolitoista peliä, oli sellaista peliä mitä se meillä pitääkin olla. Pelaajien työmääräkin nousi, mutta se ei vaan tänään riittänyt. Tsekki taisteli ja pisti itsensä likoon hienosti, onnittelut siitä Tsekille.

Sunnuntaina vastaan tulee isäntämaa Venäjä. Päätöspeli alkaa Suomen aikaa kello 14 ja ottelun voit katsoa Venäjän Jääkiekkoliiton Youtube-kanavalta napsauttamalla tätä.

Nuoret Leijonat lähtee otteluun oheisella kokoonpanolla.

Maalilla:
31 Kari Piiroinen

Varalla:
30 Jasper Patrikainen

1:
10 Leevi Aaltonen – 12 Severi Immonen – 14 Matias Maccelli
7 Samuel Kemppainen – 3 Santeri Airola

2:
11 Aleks Haatanen – 19 Henri Nikkanen – 21 Samuel Salonen
2 Santeri Hatakka – 9 Antti Tuomisto

3:
25 Pekka Suhonen – 16 Arttu Nevasaari – 13 Benjamin Korhonen
4 Valtteri Kakkonen – 8 Axel Rindell

4:
15 Matias Mäntykivi – 20 Ville Petman – 22 Niklas Ylitalo
5 Elias Laitamäki – 6 Aleksi Matinmikko