Jesse Puljujärvi on ajautumassa vaikeaan pattitilanteeseen jäädessään odottelemaan kauppaamistaan, kirjoittaa NordicBetin NHL-kirjeenvaihtaja Jouni Nieminen.

Edmonton Oilersin nuori suomalaishyökkääjä ilmoitti viime viikolla, ettei hän ole kiinnostunut jatkamaan uraansa kanadalaisseurassa. Hän haluaa uuden alun, uudessa joukkueessa. Tilaisuuksia olisi kuitenkin tarjolla vielä myös Oilersissa, jossa on uusi valmentaja ja GM. Nyt tämä on tilaisuus jäänee kuitenkin käyttämättä, kun mies haluaa jäädä Ouluun siksi aikaa, kunnes hänelle on löytynyt uusi joukkue.

– Minusta pelaajalla olisi tässä tilanteessa edessään uusi raikas alku odottamassa juuri Edmontonissa. Hänen ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin allekirjoittaa sopimus, ilmestyä paikkakunnalle muutamaa viikkoa ennen kuten kaikki muutkin, ja todistaa kaikille olevansa oikea NHL-pelaaja.

– Kaikkein paras mahdollisuus on täällä Edmontonissa. Sen mahdollisuuden käyttämättä jättäminen on iso virhe, Nieminen kirjoittaa.

NHL-kirjeenvaihtajan mukaan Puljujärven siirtovaatimus on erikoinen.

– On vaikea ymmärtää tällaista treidivaatimusta. Pelaaja ei kehity muuten kuin pelaamalla, etenkin juuri lonkkaleikkauksessa ollut pelaaja. Hänen arvonsa treidimarkkinoilla on todella matalalla, eikä sivussa istuminen sitä nosta mihinkään. Training camp tulee ja training camp menee. Jos pelaajaa ei pelaa missään joukkueessa ja NHL-kausi alkaa jo lokakuussa, voidaan olla ikävässä pattitilanteessa, Nieminen näkee.

Lähde: NordicBet