Alkava NHL-kausi on jäämässä suurella todennäköisyydellä viimeiseksi useammalle taalajäiden pitkäaikaisista kiintotähdistä.

The Hockey News -lehti nimesi viisi todennäköisesti uransa tähän kauteen päättävää pelimiestä.

Zdeno Chara, Boston Bruins

Bruinsin pitkäaikainen kippari solmi maaliskuussa vuoden jatkosopimuksen. Mies on sopimuksen umpeutuessa jo 43-vuotias, joten NHL:n ikänestorin uran päätös lienee varsin todennäköistä tulevana keväänä. Tuleva Hall of Fame -puolustaja.

Ryan Miller, Anaheim Ducks

39-vuotias maalivahti aloittaa kolmannen kautensa Ducksin kakkosmiehenä. Kaudella 2003-04 NHL:ssä debytoinut konkari on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista. Yhdysvaltalaismaalivahtien voittotilaston ykkösnimi on joka tapauksessa pelannut todella ansiokkaan uran maailman huipulla.

Craig Anderson, Ottawa Senators

Senatorsin kulmakiviin koko vuosikymmenen ajan kuulunut 38-vuotias maalivahti on samalla seurahistorian paras veräjänvartija. Vielä viime kaudellakin 50 runkosarjaottelussa torjunut Anderson ei enää kuulu sarjan eliittivahtien joukkoon, minkä lisäksi Senatorsissa käynnissä oleva nuorennusleikkaus tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että seura luottaa jatkossa enemmän nuoriin tulevaisuuden nimiinsä, Anders Nilssoniin, Marcus Hogbergiin sekä Filip Gustavssoniin.

Ron Hainsey, Ottawa Senators

Palkkakatto-ongelmien vuoksi Torontosta Ottawaan siirtynyt konkari tuo kokemusta Thomas Chabotin ja muiden nuorten Sens-pakkien keskelle. Toimii Senatorsissa mentorina, joskin pelillinen anti on jo hiipumaan päin.

Deryk Engelland, Vegas Golden Knights

Oman kylän poika liittyi Vegasiin laajennusdraftin yhteydessä. Koko Vegasin kiekkoyhteisön liiderinä toiminut konkaripuolustaja on kenties fanien suurin suosikki kaupungissa. Solmi vielä vuoden ja 700 000 dollarin jatkosopimuksen, joskin pelillinen anti joukkueelle on jo kaukana takavuosien tasosta. Jatkanee seuran palveluksessa muissa tehtävissä kauden jälkeen.

Jason Spezza, Toronto Maple Leafs

Entinen supertähti palasi päättämään NHL-uransa kotikaupunkinsa seurassa vuoden ja 700 000 dollarin minimisopimuksella. Mahdollisuus kruunata ura Stanley Cupiin kotimaisemissa on kiekkoromantiikan kannalta kesän parhaita siirtoja. Rooli jäämässä minimaaliseksi, mutta saattaa silti tuoda tulitukea 20-30 tehopinnan verran. Ripustanee tuloksista riippumatta hokkarit naulaan kauden päätteeksi.