Ensi kesänä rahastamaan? Ilman NHL-sopimusta oleva ex-HIFK-taituri vaatii seuraltaan pätkädiiliä!

© Kuva: Getty Images

HIFK:ssa kaudella 2014-15 viilettänyt Vancouver Canucks-hyökkääjä Nikolai Goldobin on edelleen ilman jatkosopimusta, kun NHL:n harjoitusleirien alkuun on aikaa enää noin kaksi viikkoa.

Rajoitettujen vapaiden agenttien markkinat ovat rapakon takana poikkeuksellisessa tilassa, sillä useiden tulokassopimuksensa päättäneiden pelaajien jatkosopimusneuvottelut ovat edelleen kesken.

Venäläistaituri kertoo kotimaansa Sport-Ekspressin haastattelussa omia vaatimuksiaan tulevalle kontrahdille.

– Haluan allekirjoittaa vain vuoden mittaisen sopimuksen, jotta saan oikeuden mennä ensi vuonna välimieskäsittelyyn, Goldobin toteaa.

23-vuotiaan hyökkääjän lausunto on melko yllättävä, sillä yleensä välimieskäsittelyyn päädytään, mikäli seura ja käsittelyyn oikeutettu rajoitettu vapaa agentti eivät ole päässeet jatkokontrahdista yhteisymmärrykseen.

Goldobin suunnitelma viittaakin hyökkääjän tavoitteeseen päästä rahastamaan vasta seuraavalla kontrahdillaan, mikäli pelaa ensin huippukauden alle.

Viime kaudella Goldobin viimeisteli 63 pelaamassaan ottelussa 27 (7+20) tehopistettä ja vietti loppusesongista useita otteluita katsomon puolella. Laituri ei kuitenkaan vaikuta olevan asiasta huolissaan.

– He näkevät minussa potentiaalia ja odottavat maaleja. Jos olisin tehnyt 30 maalia, he eivät välittäisi muusta, kuten esimerkiksi puolustusvelvoitteista tai muista puutteista, Goldobin täräyttää itsevarmasti.

Canucks on tehnyt Goldobinille niin sanotun qualifying offerin, jolla se pitää venäläisen oikeudet itsellään. Tämä ei kuitenkaan riittänyt.

– Odotan parempaa tarjousta, Goldobin toteaa.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!