NHL-toimittajalta raju väite: Agentin hölmöily vei Jesse Puljujärveltä ison tukun rahaa ja mahdollisesti uran – ”Hän on pilaantunutta tavaraa”

Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomalaisittain NHL:n kesäkauden mielenkiintoisimpia seurannan aiheita on ollut Edmonton Oilersin ja Jesse Puljujärven välinen kauppaamissoppa.

Puljujärven pelaaja-agentti Markus Lehto aiheutti kesäkuussa ison kohun, kun hän vaati suojatilleen kauppaamista pois Oilerista. Oilersin leirissä kauppaamispyyntö otettiin rauhallisesti vastaan, eikä seuran tuore GM Ken Holland halunnut lähteä hätiköimään vaihtokaupan kanssa.

Edmonton Journal -lehden paikallistoimittaja Kurt Leavins avasi nyt sunnuntaina Puljujärven tilannetta kovin väittein.

– Sain tietooni, että Lehdolla ja Oilersin edellisellä GM:llä Peter Chiarellillä oli herrasmiessopimus, kuinka hoitaa Puljujärven tilanne. Tämä tarkoitti sitä, että he keskittyivät yhdessä siihen, mitkä vaihtoehdot olisivat parhaita pelaajalle, jos asiat eivät menekään niin kuin pitäisi. Ongelma on se, että uusi GM Ken Holland ei ollut mukana samassa ”sopimuksessa”. Tiedettyään tämän ongelman, Lehto päätti silti yliarvioida oman asiakkaansa arvon ja pyöräyttää noppaa, laittamalla koko NHL:n kokenein GM selkä seinää vasten juuri ennen varausviikonloppua. Tämä ei tietenkään päättynyt niin hyvin hänen kannaltaan, Leavins kertoo.

– NHL:n veteraaniosastoon kuuluvan pokerinpelaajan Ken Hollandin ei tarvinnut kuin vain katsoa Lehdon bluffi. Yksikään muu NHL-seura ei tehnyt kuuntelemisen arvoista tarjousta Puljujärvestä. Kaikki tämä johtuu siitä, että sana Puljujärvestä levisi jo – hän on pilalle mennyttä tavaraa. Tämä liike on kuin suoraan Steve Yzermanin oppikirjasta, kun hän käsitteli Jonathan Drouinin tilanteen. Ja keneltä Yzerman sai oppinsa GM:n tehtäviin? Kyllä, Ken Hollandilta. Vaikea uskoa, että agentti ei koskaan miettinyt tätä, toimittaja jatkoi.

Leavinsin mukaan Puljujärven agentin ottama iso riski alkaa näyttämään päivä päivältä isommalta virheeltä.

– Harjoitusleirit alkavat jo pian ympäri Eurooppaa, ja siellä alkaa olla jo kokoonpanot täynnä sekä pelaajabudjetit käytetty. Jäljellä on vain toisen tason ammattilaisseuroja, jotka maksavat paljon vähemmän kuin Oilersin tarjoama jatkosopimus toisi. Puljujärvi on jätetty suorastaan ilman vaihtoehtoja. Tässä kohtaa Puljujärven leirissä voidaan vain syyttää haastavasta tilanteesta yhtä arvostettua toimittajaa, Leavins kuittaili Lehdon valitteluille Puljujärven sortamisesta.

– Agentti väittää, että hän on vain katsonut 21-vuotiaan suojattinsa perään. Jos asia on oikeasti näin, niin hyvä hänelle. Mutta se mitä hän tahattomalla toiminnallaan teki, niin saattoi maksaa hänen asiakkaalleen NHL-palkkakuitin sekä mahdollisesti ammattilaisuran.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!