NHL-luotsi ylistää Venäjän MM-kisapakkia – vihjaa todella merkittävästä roolista joukkueessa

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsin tuore päävalmentaja D.J. Smith oli merkittävässä roolissa NHL:n surkimuksiin viime kausina kuuluneen joukkueen hankkiessa Toronto Maple Leafs-puolustaja Nikita Zaitsevin.

Ennen Senatorsin pääluotsin pestiään Maple Leafsin apuvalmentajana useamman vuoden toiminut Smith taivutteli 27-vuotiaan venäläisen ensin luopumaan sopimuksessaan olleesta kauppaamisen kieltävästä pykälästä ja siirtymään sen jälkeen Senatorsiin.

– Rehellisesti sanottuna se ei ollut vaikeaa. Hän on kaveri, jonka tunnen todella hyvin. Etsin tänne ihmisiä, jotka tulevat muuttamaan kulttuuria ja näyttämään työnteon mallia. Selitin vain kuinka paljon tarvitsen häntä Ottawassa auttamaan meitä siinä ja hän oli heti valmis tulemaan tänne, Smith kertoi TSN:n mukaan.

Luotsi lupailee tutulle pakille myös Maple Leafsin aikoja huomattavasti merkittävämpää roolia ja vihjaa Venäjän maajoukkueesta kevään MM-kisoissakin tutulle Zaitseville ainakin alkuun paikkaa jopa ykkösparista tähtipuolustaja Thomas Chabotin rinnalta.

– Hänen roolinsa oli (Torontossa) hieman puolustavampi ja odotamme toki sitä täälläkin, mutta uskon hänen pystyvän myös auttamaan hyökkäyksissä hieman enemmän, Smith toteaa.