Jääkiekosta paljon kirjoittava The Athletic uskoo, että Buffalo Sabres -pakki Rasmus Ristolaisen tie veisi seuraavaksi Tampa Bay Lightningiin.

Kuten sivustommekin kirjoitti aiemmin, on Buffalossa tilanne se, ettei Ristolaiselle välttämättä ole käyttöä enää – olkoonkin, että hän kuuluu joukkueen kärkipakkien katraaseen.

Buffalossa on esimerkiksi rightilta ampuvia pakkeja läjäpäin. Ristolaisen lisäksi oikea käsi alhaalla pelaavat tuore hankinta Henri Jokiharju sekä Zach Bogosian, Colin Miller, Brandon Montour ja Casey Nelson.

NHL:n kärkiporukoihin kuuluvassa Tampassa ei puolestaan ole oikea käsi alhaalla pelaavia pakkeja liikaa. Sellaisia ovat Erik Cernak, Jan Rutta ja Luke Schenn. Lisäksi toinen Ristolaisen Lightningiin siirtoa puoltava fakta on se, että The Athleticin mukaan palkkaan käytettävissä olevat hillot voisivat riittää Ristolaiselle.

Eri asiantuntijat kommentoivat Ristolaista aviisin mukaan muutamin sanakääntein.

– Ristolainen on taatusti kahden kärkiparin pakki, eräs kommentoi.

– Hän on iso ja vahva. Hänellä on kova laukaus. Hän on hyvä luistelija. Hänellä on taitoa. Hän kykenee olemaan fyysinen.

Epäkohtia

Toisaalta myös epäkohdat ovat tiedossa.

– On väläyksiä, mutta on myös heikkouksia. Hän häviää kaksinkamppailuja ja valokeilasta alakerrassa.

Toinen iso media, The Hockey News puolestaan innostui lyttäämään Ristolaisen urakalla. Sivuston erään jutun mukaan nimittäin muut puolustajat pelaavat paremmin muiden kuin suomalaisen kanssa.

Lisäksi toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Ristolainen on kylläkin saatavilla, mutta hintalappu on korkeahko.

Jos Ristolaisen ura jatkuu Tampa Bayn leirissä, nousee hän saman tien jopa mahdolliseksi Stanley Cup -voittajaehdokkaaksi pohjalta.

Lightning oli viime talvena runkosarjassa huimassa iskussa. Kesällä 2018 ja 2016 Tampa pelasi konferenssifinaaleissa, 2015 joukkue taipui vasta Stanley Cup -finaaleissa.

LUE MYÖS:
Kiinnostuneita riittää – kiekkoraamatulta painava kehu NHL:ssä parjatun suomalaistähden suuntaan: ”Tekee vaikka nukkuessaan 40 pinnaa”