Toronto Maple Leafs on seuratuin NHL-seura tänä kesänä. Joukkueen tarvitsee sorvata rahakkaita jatkosopimuksia ja palkkakatto on valtava kiusa tässä kaikessa. Tilaa tarvitsee raivata ja nopeasti.

Järkevin ratkaisu on kaupata venäläispuolustaja Nikita Zaitsev. Kahtena viime kautena hän on ollut hädintuskni NHL-tasoa, ja vuosipalkka on hurja 4,5 miljoonaa dollaria. Surkea kontrakti kestää aina kevääseen 2024 asti. Zaitseville ei vain juuri löydy ottajia.

Kiekkotoimittaja Elliotte Friedman paljasti Twitter-tilillään, että asiaan on viimein tulossa muutossa.

– Olen kuullut, että Ottawa ja Toronto työstävät Zaitsev kauppaa. Ei välttämättä tapahdu pariin päivään, mutta ne ovat käynnissä, Friedman kirjoitti.

Toinen toimittaja Chris Johnston jatkoi paljastusten linjalla ja kertoi, että toiseen suuntaan liikkuu todennäköisesti puolustaja Cody Ceci. Zaitsevin sopimuksen bonus maksetaan puolestaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä, joten saita Ottawa ei todennäköisesti halua sopimusta ennen kuin kolmen miljoonan potti on hoidettu alta pois.

Ceci on tällä hetkellä ilman sopimusta, mutta hän on rajoitettu vapaa-agentti. 25-vuotias peruspuolustaja viimeisteli viime kaudella 74 otteluun tehot 7+19=26.