Täysin poikkeuksellinen arvio: Montreal nappaa yllättävän suomalaisnimen – löi Kaapo Kakon laukauksessa ja luistelussa

© Kuva: Leijonat.fi

Recrutes-kiekkosivuston perustaja sekä Montreal Canadiensin entinen pelaajatarkkailija Grant McCagg tunnetaan kiekkopiireissä rohkeista NHL:n Draft-arvioistaan.

Viime vuonna McCagg puistatti monien päitä arvioimalla Jesperi Kotkaniemen menevän varaustilaisuudessa jo kolmantena valinta Montreal Canadiensiin. Monien yllätykseksi, Kotkaniemi päätyi kuin päätyikin lopulta kolmannella valinnalla Canadiensiin.

McCaggin julkaisemassa tuoreessa Draft-arviossa ei jälleen vältytty yllätyksiltä Canadiensin osalta. Kokenut kiekkomies uskoo nimittäin, että Canadiensin poimii ensimmäisen kierroksen 15. valinnallaan suomalaispuolustaja Lassi Thomsonin, jota pidetään monissa muissa kaavailuissa vasta toisen kierroksen varauksena.

– Miksi Lassi Thomson? Näin hänet ensimmäistä kertaa, kun hän oli 16-vuotias. Näin sen silloin. Hän luistelunsa on vaivatonta, itsevarmaa… En nähnyt silloin paljoa hyökkäyspelaamista, mutta hän oli erittäin vahva puolustuksessa. Hänen puolustamisensa WHL:n tulokaskaudella taas olisi tarvinnut lisää hiontaa, mutta hän oli loistava hyökkäyspäädyssä. Olen nyt nähnyt häneltä kaiken. Hän on hyvä, luotettava sijoitus (blue chip prospect), McCegg analysoi.

Nimettömänä pysytelleet NHL:n pelaajatarkkailijat olivat arvioineet Recrutes-sivustolla Thomsonin tämän kesän neljänneksi parhaaksi luistelijaksi sekä kolmanneksi parhaaksi laukojaksi. Thomson löi näissä kategorioissa jopa Leijonien teinitähden Kaapo Kakon.

18-vuotias puolustaja pelasi päättyneellä kaudella Kanadan juniorisarja WHL:ssä Kelowna Rocketsin riveissä 63 ottelua tehopistein 17+24=41.

Thomson kiekkoilee ensi kaudella Liigassa Ilveksen väreissä.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!