NHL:ssä rysäytettiin neljän pelaajan jättikauppa: Carolinan suomalaistykki vaihtoi osoitetta!

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes ja Chicago Blackhawks jatkoivat NHL:n vauhdikasta kesäkautta rysäyttämällä tiistaina jopa neljä pelaajaa sisältäneen vaihtokaupan.

Kaupassa Hurricanes lähetti Chicagoon puolustaja Calvin de Haanin sekä hyökkääjä Aleksi Saarelan, kun taas seura sai vastikkeena Blackhawksista maalivahti Anton Forsbergin sekä puolustaja Gustav Forslingin.

22-vuotias Saarela pelasi päättyneellä kaudella AHL:n mestarijoukkue Charlotte Checkersin riveissä 69 ottelua komein tehoin 30+24=54. Pudotuspeleissä nuori maalitykki summasi 17 peliin pinnat 7+8=15. Saarela teki myös tällä kaudella NHL-debyyttinsä, kun hänet nostettiin pudotuspeleissä kokoonpanoon yhden ottelun ajaksi.

Kaupan nimekkäin pelaaja on de Haan, joka nettoaa suurta 4,55 miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2022 asti.