Vau! Liiga-seura auttaa historiallisella tavalla kiekkojunnuja – ”Suuri ja hieno päätös”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Rauman Lukko haluaa tukeaa nuorten lapsien harrastamista uudella tavalla Liigassa.

Liiga-seura kertoo tiedotteessaan, että jatkossa se tarjoaa maksuttoman osallistumisen Leijona-kiekkokouluun sekä tyttökiekko- ja ringettekouluihin jatkuen aina ensimmäiseen ikäkausijoukkueeseen asti.

– Tämä on Lukko-perheeltä suuri ja hieno päätös, jolla haluamme varmistaa jokaisen lapsen pääsyn hienon harrastuksen pariin. Lukossa ja taustalla olevassa konsernissa edelläkävijän rooli on resurssien myötä vaade, joka pitää täyttää niin urheilussa, liiketoimissa kuin kabineteissakin, Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola linjaa.

Uudistuksen taustalla on huoli vähentyneistä juniorimääristä Suomessa. Uudistuksella toivotaan kynnyksen madaltamista jääurheilun harrastamiseen.

Lukon on toiminnassaan huomioitava talousalueen pieni koko, laskeva syntyvyys, lajin leimattu kalleus sekä tätä kautta huoli tulevista niskaloista, vehasista, heinoloista ja ”möröistä”.

– Tämä perusteet olivat nyt riittävät rakentamaan Suomen ensimmäisen maksuttoman polun lajin pariin, Eerola tunnelmoi.

Yksi iso panostus Lukolta on junioreiden maalivahtituotantoon. Leijonista tuttu huipputorjuja Petri Vehanen ryhtyy seuran maalivahtivalmentajaksi C2- ja B-ikäluokissa.

–Viimeisen vuoden aikana Lukko on panostanut voimakkaasti nimenomaan huippu-urheilun kehittämiseen. Tänään siihen on saatu upeaa jatkumoa. Oman toimintamme kehittämisen lisäksi on loistava asia, että pystymme panostamaan lisää myös meille erittäin tärkeisiin sateenvarjoseuroihimme, joiden hyvinvointi ja elinvoimaisuus takaavat harrastamisen mahdollisuuden kotiseudulla, mutta myös lahjakkaimpien pelaajien kilpapolun Lukossa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

LUE MYÖS: Järkälemäinen maalivahtilupaus antaa näyttöjä Tapparalle – varattiin NHL:ään kolme vuotta sitten

LUE MYÖS: Tajuton vuosipalkka! Arvio: Mikko Rantanen allekirjoittaa jättimäisen NHL-diilin