Tajuton vuosipalkka! Arvio: Mikko Rantanen allekirjoittaa jättimäisen NHL-diilin

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantasella on edessään mielenkiintoinen kesä, sillä nuorta miestä odottaa valtaisa palkankorotus.

22-vuotias hyökkääjä on pelannut Colorado Avalanchen organisaatiossa nyt neljä vuotta, joista viimeisin oli lähes täydellinen. Rantanen johti talvella pitkään koko sarjan pistepörssiä, mutta pienen taantumisen jälkeen saldoksi muodostui 74 ottelussa älyttömät 87 (31+56) tehopistettä.

Suomalainen on noussut Avalanchessa tähtipelaajaksi ja hän on pelipaikallaan koko NHL:n parhaimmistoa. Tästä syystä ei ole mikään ihme, että se tulee näkymään myös palkkapussissa.

– Rantasen sopimus riippuu paljon siitä, milloin hän allekirjoittaa sen. Mikäli Mitch Marner ja Matthew Tkachuk tekevät sopimuksensa ensin, se antaa parhaimman mahdollisen vertailukohdan Avalanche-leiriin.

– Mikäli Rantasen sopimus on kahdeksanvuotinen, vuosipalkka tulee alkamaan vähintään yhdeksällä. On myös täysin mahdollista, että vuosipalkka on kaksinumeroinen, The Score –sivusto povaa.

Sivuston oma arvio onkin, että Rantanen tekee kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, joka olisi kokonaisarvoltaan 80 miljoonaa dollaria (10milj./vuosi).

LUE MYÖS: Järkälemäinen maalivahtilupaus antaa näyttöjä Tapparalle – varattiin NHL:ään kolme vuotta sitten