KOSICE. Kokenut Ladislav Nagy elää unelmaansa kotikisoissa.

37-vuotias huippunimi oli lopettamassa jo uransa viime kauteen. Perheen mielipiteet ja kevään kotikisat Kosicessa saivat pään kuitenkin kääntymään vielä kerran – Nagy päätti jatkaa uraansa vielä ainakin vuodella.

Se on kannattanut. Suomestakin tuttu NHL-konkari oli isossa roolissa, kun Slovakia aloitti MM-urakkansa upealla voitolla – joukkue murjoi USA:n tähtisikermän perjantaina maalein 4-1.

SuomiKiekko-sivusto tapasi pelin jälkeen Nagyn, joka on pelannut tämän kauden kotiseurassaan HC Kosicessa. Upea vuosi on palkittu – nyt hän saa pelata kotikisoja rakkaalla areenalla. Kaikki vaiva ja tehdyt työtunnit maksavat itsensä kerralla takaisin.

– Tämä tuo upeita tunteita pintaan. Tämän takia päätin jatkaa uraani vielä vuodella. Nautin jokaisesta pelistä ja hetkestä. Tämän turnauksen jälkeen lopetan urani, Nagy summaa SuomiKiekko-sivustolle.

Slovakian kiekkoikonin ura on melkoinen. Urallaan yli 400 NHL-peliä pelannut hyökkääjä oli mukana jo Slovakian maajoukkueessa, kun ryhmä marssi MM-kultaan keväällä 2002. Nyt porukka on melkoisen erilainen.

Myös Nagyn rooli on eri nuoressa porukassa.

– Meillä on paljon nuoria pelaajia. Yritän auttaa heitä mahdollisimman paljon päivittäin. Olen jo vanha kaveri – toivottavasti pystyn tukemaan heitä. Miten me pärjäämme NHL-supertähtiä viliseviä vastustajia vastaan. Ja muita tilanteita.

Avausvoitto antaa paljon. Perjantai-iltana koko Kosicen kaupunki oli sekaisin hullaantuneista faneista.

– Tämä oli vasta turnauksen avauspeli. Se täytyy muistaa. Mutta me menemme peli kerrallaan, Nagy pohtii.

Seuraava haaste on jo lauantaina, kun Slovakia kohtaa Suomen. Nagy ei aliarvoi tulevaa vastustajaa.

– Tiedän heiltä useamman pelaajan. Vuoteni Suomessa ja Jokereissa oli hienoa aikaa. Nautin siitä. Lauantaina tulee taas kova peli, meidän pitää olla valmiita.

Nagy uskoo tietävänsä Leijonien vahvuudet. Nuoren Slovakian pitää olla tarkkana leijonataitureiden kanssa.

– Heillä on nuori ja todella nopea joukkue. Heillä riittää luisteluvoimaa, joten meidän pitää olla tarkkana. Emme saa menettää kiekkoja – sillä he kääntävät peliä nopeasti, Nagy povaa.

Suomen ja Slovakian peli alkaa kello 21.15. SuomiKiekko-sivusto seuraa peliä paikan päällä.

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo