Suoraa puhetta! Erkka Westerlundilta karu fakta tiskiin: ”En ottaisi Suomesta ketään – edes Kaapo Kakkoa”

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien entinen päävalmentaja Erkka Westerlund tiedostaa Suomen ja Venäjän välisen massiivisen eron pelaajamateriaalissa.

Westerlund näkee, että Venäjä on jopa Ruotsiakin suurempi haaste kokemattomalle leijonalaumalle.

– Suomi on hyvin vaikea vastus. Tilanne on aika samanlainen kuin Ruotsia vastaan – tosin Venäjä on paljon haastavampi, koska heidän pelaajansa ovat parempia. Näemme sitten, pystyykö Venäjä pelaamaan joukkueena ja lyömään Suomen. Paperilla Suomi on todella paljon heikompi, Westerlund kertoi Sport-Expressille.

Venäjän joukkueen ylivoimasta kertoo se, että Westerlundin mukaan yksikään Suomen joukkueen pelaaja ei mahtuisi sinne.

– Tästä Suomen joukkueesta en ottaisi ketään Venäjän joukkueeseen. En edes Kaapo Kakkoa, joka on meidän tulevaisuutemme. Kakko voi kehittyä supertähdeksi, mutta hän ei ole sitä tällä hetkellä, kokenut leijonaikoni sanoi.