Suomalaisselostaja Mika Saukkonen paljasti erikoisen yksityiskohdan vaatetuksestaan Leijonien pelipäivinä

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!

Suomi kohtaa MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Saksan. Ottelu alkaa jääkiekko-otteluksi ihmeelliseen aikaan, sillä kiekko tippuu jäähän jo klo 13.15 Suomen aikaa. C Moren selostajalegenda Mika Saukkonen kertoo SuomiKiekko-sivustolle, että hänen päiväsuunnitelmansa ei muutu tämän vuoksi radikaalisti.

– Täällä se peli alkaa jo 12.15. Pitää lähteä lenkille aikaisemmin, Saukkonen naurahtaa.

Konkariselostaja paljastaa, että aamulenkki on hänen tärkeimpiä aamurutiinejaan.

– Kymmenen lenkkiä olen kisojen aikana vetänyt. Tiistaina täytyy lähteä jo puoli kasilta liikkeelle. Olen löytänyt täällä mukavan reitin, joka on sellaiset 6-7 kilometriä.

Myös hänen aamupalavaatetuksensa sisältää kisojen aikana yhden rutiinin.

– Minulla on aina Leijona-Reinot jalassa, Saukkonen kertoo.

Saksan ja Suomen otteet ovat kisoissa tulleet miehelle sen verran tutuiksi jo, että hirveästi hän ei joudu taustatöitä tekemään ennen H-hetkeä. Aikaisissa peleissä pohjatyöt tehdään jo edellisenä iltana.

Saukkonen uskoo, että Suomi päihittää Toni Söderholmin joukot, vaikka Leijonat tuskin tarjoilee pelillisesti kovin suuria yllätyksiä.

– Varmaa voittoa odotan. Saksa on osoittanut, että heidän homma ei ole niin selvää, kun se pelaa kovempia maita vastaan.

– Saksan taustalla on ”Kojo” (Kari) Jalonen, senior advice. Hän tietää, miten Suomi pelaa ja joukkue ei tule sitä muuttamaan. Leijonat pelaa omaa viisikkopeliä ja pudottaa pelivälineen lähtöruutuun alas, jos tarvii.

– Uskon, että tulee tasainen ja tarkka peli. Luvassa ei ole maalijuhlia, kiekkoääni ennakoi.

Suomen yksi pienistä kompastuskivistä jatkoa ajatellen saattaa olla ylivoimapelaaminen, joka ei esimerkiksi Ranskaa vastaan toiminut. Saukkonen ei lähtisi muuttamaan kuitenkaan ylivoimaketjujen koostumuksia. Hän odottaa jäällä olevilta pelaajilta vain laadukkaampaa tekemistä.

– Laukausten pitää mennä kohti, eikä plekseihin. Oliwer Kaskella oli viime pelissä monta laukausta, mutta ne menivät polkkareihin tai ohi. Nyt pitää alkaa osumaan maalia kohti, jotta tulisi edes ripareita.

Vaikka Saukkonen nosti Kasken nimen esiin, ei Pelicansissa tällä kaudella hurjaa jälkeä tehnyt pakki ole yksin syypää tuhnuiluun. Toimittaja yrittää syöttää Saukkosen lapaan väitteen, että Kaski on alisuorittanut kisoissa. Saukkonen ei allekirjoita väitettä.

– En sanoisi, että hän on alisuorittanut, mutta Mikko Lehtonen on noussut minun papereissa ykköspuolustajaksi. Odotin Kaskelta ehkä sitä kiekollista rohkeutta enenmmän. En sano, että hän olisi alisuorittanut, koska voittoja on tullut ja nämä ovat hänellekin vasta ensimmäiset kisat, selostaja muistuttaa.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna,
ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!

NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!