Revitäänkö tuore maailmanmestari muualle, vai alkaako peliaikaa irtoamaan NHL:ssä? Konkari Suplalle: ”On nostanut oman arvonsa aika korkealle”

© Kuva: Getty Images

Tuore maailmanmestari Kevin Lankinen antoi päättyneissä MM-kisoissa todella kovat näytöt NHL:ään päin. Veskari voitti mm. kolme viimeistä ja tärkeintä ottelua, eli puolivälierän, välierän ja finaalin pysäytellen turnauksessa pikkumustia häkellyttävällä 94,2 prosentin varmuudella.

Tapparassa torjunut konkari Niklas Bäckström ylisti Suplan haastattelussa tuoretta kultavahtia.

– Totta kai tuo oli iso steppi. Tuo varmasti hänelle itselleen itseluottamusta ja henkistä vahvuutta. Lankinen on ollut hyvä maalivahti jo monta vuotta. Nyt hän pääsi esille sellaisille ihmisille, ketkä eivät tienneet hänestä – näkevät nyt, miten hyvä maalivahti hän on, 41-vuotias konkari kehui.

Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtynyt vahti on Chicago Blackhawksin varaamaton veskari. Päättynyt seurajoukkuekausi meni pääasiassa AHL:n Rockford IceHogsissa, ja muutamia pelejä vyölle kertyi myös ECHL:n Indy Fuelissa.

– Pohjois-Amerikassa kilpailu on kovaa maalivahdeilla varsinkin, kun ylhäällä on vain kaksi paikkaa. Niistä pitää taistella ja osoittaa, että pelaaja on niiden arvoinen. Suomessa AHL:ää ehkä vähän aliarvioidaan. Se on tosi kova sarja, Bäckström arveli.

– Lankiselle tämä on tosi hyvä asia tulevaisuutta varten. Tämä on bisnestä NHL:ssä – sopimuksen arvolla aina tekemistä peliajan suhteen.

Arvosta puheen ollen…

– Lankinen on nostanut oman arvonsa aika korkealle. Jos Chicagosta ei löydy paikkaa, niin on varmaan aika monta muuta joukkuetta, jotka ovat valmiina treidaamaan hänet.

Arvo nousi kenties kaikkein eniten kolmella päänahalla. Ruotsin Henrik Lundqvist, Venäjän Andrei Vasilevski ja Kanadan Matt Murray jäivät kakkoseksi MM-pudotuspeleissä.

– Voittaminenhan on kaikista tärkein ja paljon puhutaan siitä, että kenet pystyy voittamaan. Lankiselle todella kovat päänahat. Tuota arvostetaan ja se nostaa suorituksen arvoa.