Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välisestä NHL:n pudotuspelien 2. kierroksen sarjasta on tullut – ja on tulossa – huima jännitysnäytelmä. Voitot ovat viikonloppuun lähdettäessä tasan 2-2, kun Bruins otti perjantain vastaisena yönä toisen kiinnityksen 4-1-voitolla.

Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaina.

Siihen peliin Bruins lähtee tukena ja turvanaan tähtivahti Tuukka Rask. Hän venyi edellisen kohtaamisen kiekkosateessa pikkumustan eteen peräti 39 kertaa.

NHL:n suomenkielinen sivusto kirjoitti, että Raskilta oli kysytty ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, josko sarjassa on kyse maalivahtien kaksintaistelusta. Sergei Bobrovski joutui neljännessä kohtaamisessa nimittäin vieläkin kovempaan tulitukseen. Venäläiselle kirjattiin 42 torjuntaa.

– Jokainen sarja on maalivahtien kaksintaistelu. En lue niitä juttuja, Rask vastasi viitaten median kirjoituksiin.

Bruins-pakki Charlie McAvoy ylisti Raskia. Tappio olisi syössyt Bostonin kuilun partaalle.

– Rask oli paras pelaajamme tässä (perjantaiyön) ottelussa. Vastustaja pääsi vetämään muutaman tosi pahan kudin, mutta hän oli todella vahvassa vireessä ja pelasi uskomattoman ottelun. Ja sitä me tarvitsimme. Hän pelasi vuorenvarmasti.

Blue Jacketsin ykkösketjun laituri Cam Atkinsonkin antoi pienet kehut vahdille. Hän ei kuitenkaan näe Bostonia voittajana.

– Rask teki paljon upeita torjuntoja. Mutta ei tämä meitä hämmennä. Käännämme sarjan taas eduksemme, aivan kuten teimme sarjan avausottelun jälkeen.

LUE MYÖS LAUANTAIYÖN PELEISTÄ:
Mistä näitä tähtiä oikein tulee? Suomalaispelaajalle uran ensimmäinen häkki NHL:n pudotuspeleissä – jäi voittomaaliksi

Sebastian Aho ilmiliekeissä – tehnyt heti uransa ensimmäisissä NHL:n pudotuspeleissä historiallisen kovaa tuhoa

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen maalasivat ratkaisevassa voitossa! Carolinan satumainen kausi jatkuu