MM-kisoissa jättipaukku! Piskuinen maa pöllytti jopa liigatähtien joukkuetta ja nousi sensaatiomaisesti

© Kuva: Juha Tamminen

Piskuinen Romanian jääkiekkomaajoukkue teki aiemmin viikolla uskomattoman tempun MM-jäillä. Toukokuun 2018 maailmanrankingissa sijalla 29 ollut maa nimittäin nousi 1B-divisioonasta 1A-divisioonaan. Se on toiseksi korkein sarjataso.

Turnauksen ykkönen voitti kaikki viisi peliään, ja taakse jäivät mm. aikoinaan MM-tasolla nähdyt Puola, Japani ja Ukraina. Ottavana osapuolena oli myös Viro, jota edustivat Suomen Liigasta tutut Robert Arrak ja Robert Rooba (kuvassa) sekä Mestistä pelannut Mark Viitanen.

Romania on hitsannut viime vuosina 1. ja 2. divisioonan väliä, mutta ensi vuonna sillä on ihmeen toteutuessa mahdollisuus nousta jopa A-sarjaan.

Sen vuoden 2019 MM-kisat alkavat Slovakiassa perjantaina.