Suomen MM-kisaurakka käynnistyi perjantaina häikäsevällä tavalla, kun turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kanada kaatui maalein 3-1.

Leijonat sai otteluun lentävän lähdön, kun 18-vuotias Kaapo Kakko onnistui maalinteossa vain alle seitsemän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Kanada kuittasi pelin kuitenkin nopeasti ylivoimalla tasoihin, kun Jonathan Marchessault yllätti Kevin Lankisen etukulmasta.

Toisessa erässä ei puolestaan maaleja nähty, mutta kolmannessa erässä 2-1-johtomaalin iski Arttu Ilomäki ja 3-1-osuman viimeisteli tyhjiin loistavasti esiintynyt Kakko.

Leijonine tehokkaimpia pelaajia olivat kaksi tehopistettä saalistaneet Kakko (2+0), Ilomäki (1+1) sekä Toni Rajala (0+2).

Suomi kohtaa seuraavaksi MM-kisojen isäntämaan Slovakian. Ottelu alkaa lauantaina kello 21.15.