Sunnuntai-iltana pelattu jääkiekon naisten MM-finaali jää historiankirjoihin ikuiksi ajoksi yhtenä erikoisimmista otteluista koskaan. Ensinnäkin tuossa pelissä finaaliparin muodosti ensimmäisen kerran jotkut muut maat kuin Yhdysvallat ja Kanada.

Toiseksi Naisleijonat iski kiekon jatkoerässä maaliin, heitti pelikamat ilmaan ja juhli jo kultaa – kunnes Petra Niemisen osuma hylättiin jollain ihmeen tavalla videotarkasteluiden jälkeen.

Jääkiekkomaailmassa ikuisiksi ajoiksi puheenaiheeksi jäävän tilanteen näet Yle Areenan tallenteesta kohdasta 3.07.30 alkaen.

Seuraavaa Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sääntöä lukiessa osuman diskaaminen tuntuu uskomattomalta oikeusmurhalta.

”Hyökkäävän joukkueen kenttäpelaajalle, joka tahattomasti osuu maalivahtiin maalialueen ulkopuolella, kun molemmat yrittävät saada kiekkoa hallintaansa, ei tuomita rangaistusta. Jos tilanteesta tehdään maali, se hyväksytään.”

Tilanne meni monella tapaa aivan totaalisen vihkoon.

Yhdysvaltain maalivahti Alex Rigsby tuli ulos alueeltaan. Käsittämättömän tilanteen jälkeen hän sai jäähyn, eikä suinkaan hänet kolannut Jenni Hiirikoski.

”Jos maalivahti on maalialueensa ulkopuolella ja hyökkäävä kenttäpelaaja estää maalivahtia palaamasta takaisin maalialueelle tai estää maalivahtia suorittamasta torjuntaansa maalin syntyessä, maalia ei hyväksytä ja hyökkäävälle kenttäpelaajalle tuomitaan pieni rangaistus estämisestä.”

LUE AIHEESTA MYÖS:
Maailman paras pelaaja liittyi Naisleijonien tukijoihin – sometili räjähti: ”Se oli maali!”

Yhdysvaltojen leirissä kohuosuman hylkäämisessä ei mitään epäselvää: ”Sen ei olisi pitänyt olla maali”

Naisleijonien päävalmentaja halusi tehdä protestin MM-kisojen tuomarifarssista – Yle: IIHF tyrmäsi idean seinään

Kalervo Kummola jyrähti MM-finaalin kohutilanteesta – ”Eihän tämä näin voi jatkua”

Historian rumin tuomarifarssi? Somekansa raivoaa: Suomelta vietiin MM-kulta – ”Miten h**vetissä?”

Järkyttävää draamaa! Naisleijonat hävisi MM-finaalin Yhdysvalloille – Suomelta hylättiin maali jatkoajalla