Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämä Carolina Hurricanes koki myöhään sunnuntai-iltana karuja takaiskuja, vaikka se kaatoikin NY Islandersin pudotuspelien toisen kierroksen toisessa ottelussa luvuin 2-1.

Ottelusarjaa voitoin 2-0 johtava Canes menetti lasarettiin ykkösmaalivahti Peter Mrazekin, puolustaja Trevor van Riemsdykin (kuvassa) sekä kätensä loukanneen Saku Mäenalasen. Van Riemsdykin osalta kausi lienee ohi, Mäenalanen on sivussa noin puolitoista – kaksi viikkoa.

Kun sivussa ovat jo ennestään hyökkääjistä Andrei Svetshnikov sekä Jordan Martinook, joutuu Hurricanes nyt todelliseen testiin kokoonpanonsa syvyyden suhteen sarjan siirtyessä Carolinaan.

Päävalmentaja Rod Brind’Amour suhtautui tilanteeseen, kenties jonkinlaiseen kriisiin, The Athleticin haastattelussa uskomattomalla, mutta kieltämättä asiallisella tavalla.

– Me vain vitsailimme, että tämä, mitä tapahtuu, on jotain todella outoa.

Joukkue voittaa, vaikka siltä tippuu ukkoja koko ajan. Brind’Amourin asennetta on pakko arvostaa, kun esimerkiksi itsesäälissä kieriskely ei auttaisi nyt tippaakaan.

Kriisi on siinä mielessä asiallinen sana loukkaantumisista puhuttaessa, että Canesin bensa voi loppua pian, jos rosteri ei laajene piakkoin. Loukkaantumisia joukkue tuskin enää kestää.

Pudotuspelipelaaminen on kovaa puuhaa.

– Menetämme kavereita. Se (kova työ) antaa kuitenkin mahdollisuuden voittaa joka ilta.

– Kokoonpanossamme on muutamia todella erityisiä pelaajia.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Dallasin GM paljastaa, mitä Miro Heiskanen sanoi ensimmäisenä päivänään NHL:ssä – ”Tiesimme hänen olevan melko erityinen pelaaja”

Mitä! Mikko Rantanen ja tulikuuma joukkuekaveri tekevät NHL:ssä ihmeellisiä asioita – tässä suoranainen tilastoihme

Carolinan voitolla kova hinta: kolme avainmiestä loukkaantui – mukana myös suomalaishyökkääjä!

Mitä tähtiloistoa! Ehdokkaat NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart-palkinnon saajaksi julkistettiin!