Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on ollut edelleen kovassa pistevireessä, vaikka runkosarja on vaihtunut astetta tasokkaampiin pudotuspeleihin jo aikaa sitten. Tikissä on myös joukkuekaveri Nathan MacKinnon.

Kun suomalainen saalisti yöllä San Jose Sharks -koitoksessa yhden syöttöpinnan ja MacKinnon tehot 1+1, kasvattivat pelaajat pisteputkensa jo kuuden pelin mittaisiksi. Kummatkin pelaajat ovat jääneet tehoitta vain pudotuspelien avausottelussa. Nämä putket ovat melkoisia tilastoihmeitä joukkueen mittapuulla.

Edellisen kerran vastaavaan, eli vähintään kuuden ottelun yhtäaikaiseen pisteputkeen pudotuspeleissä ovat pystyneet Joe Sakic ja Peter Forsberg 15 vuotta sitten keväällä 2004.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Additionally, @Mackinnon9 and Mikko Rantanen are the first set of @Avalanche teammates to post simultaneous playoff point streaks of 6+ games since Joe Sakic and Peter Forsberg each posted six-game runs during the 2004 postseason. #NHLStats #StanleyCup

Suomalaistähti on pistepörssissä jaetulla kakkossijalla lukemin 5+6=11. MacKinnon seuraa pykälää alempana saldolla 4+7=11.

Colorado-San Jose -sarja on voitoissa 1-1. Yön taisto päättyi Avsille 4-3.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Carolinan voitolla kova hinta: kolme avainmiestä loukkaantui – mukana myös suomalaishyökkääjä!

Mitä tähtiloistoa! Ehdokkaat NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart-palkinnon saajaksi julkistettiin!