Dallas Starsin paidassa Stanley Cupista taisteleva Miro Heiskanen on huikea tarina NHL:ssä. Täyden runkosarjan (82) pelannut ja siinä tehot 12+21=33 iskenyt suomalainen on jatkanut liekehdintäänsä myös pudotuspeleissä. Ihailtavasti töitä tekevä pakki on viimeistellyt pisteet 2+1=3.

Suomalaisen arvoa ei välttämättä punnita ensisijaisesti pisteissä, joskin niiden takominen on yksi vahvuuksista. Heiskanen on väläytellyt osaamistaan myös erityisesti luistelussa sekä mielettömissä hyökkäyspään taidoissa. Hän on vakiinnuttanut paikkansa rosterista.

Heiskasen NHL-ura otti ensiaskeleet juhannuksena 2017, kun Dallas varasi hänet kolmantena. Dallasin GM Jim Nill kertoi NHL:n nettisivuilla, että hän tiesi Heiskasen potentiaalin.

– Tiesimme hänen olevan melko erityinen pelaaja.

– Emme olleet varmoja, että kuinka nopeasti potentiaali tulisi esiin. Tiesimme, että hän olisi hyvä.

Potentiaali on tullut esiin heti ensimmäisenä pudotuspelikesänä. Ja kaudella ylipäätään.

Vasta 19-vuotiaan Heiskasen tarina on hämmästyttävä. Edes eurooppalaisuus ei ole ollut esteenä menestykselle. GM paljasti, mitä suomalaispelaaja oli sanonut NHL-uransa alkuhetkinä.

– Yleensä, kun Euroopasta tuodaan teini-ikäinen, pelaajaa täytyy opastaa kädestä pitäen. Heiskasta ei pitänyt. Hän kertoi ensimmäisenä päivänään, että ”Älä huoli, minä pärjään kyllä”.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Seiska: Leijonille NHL-huippuvahvistus MM-kisoihin? ”Kuulin, että olisi tulossa vaikka sopimus onkin katkolla”

Mitä! Mikko Rantanen ja tulikuuma joukkuekaveri tekevät NHL:ssä ihmeellisiä asioita – tässä suoranainen tilastoihme

Carolinan voitolla kova hinta: kolme avainmiestä loukkaantui – mukana myös suomalaishyökkääjä!

Mitä tähtiloistoa! Ehdokkaat NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart-palkinnon saajaksi julkistettiin!