Pajatso tyhjäksi! Liiga-seura menettää toisenkin tähtihyökkääjänsä

© Kuva: Ilari Isotalo

Jo tammikuussa useissa medioissa uutisoitu KooKoon Miikka Pitkäsen siirto KalPan riveihin varmistui tiistaina kuopiolaisseuran vahvistettua hyökkääjän sopimuksen kotisivuillaan.

KooKoon paidassa tällä kaudella 60 runkosarjaottelussa komeat tehot 16+32=48 iskenyt 22-vuotias Pitkänen palaa Kuopioon kaksivuotisella sopimuksella, joista jälkimmäinen sisältää option ulkomaille siirtymisestä. Seura vahvisti Liigan runkosarjan pistepörssissä sijalle 10 sijoittuneen hyökkääjän sopimuksen hetki sitten kotisivuillaan.

Pitkänen on alunperin KalPan kasvatti pelaten ensimmäiset Liiga-ottelunsa KalPan riveissä jo kaudella 2013-2014. Mies oli mukana myös SM-hopeaa saavuttaneessa joukkueessa kaudella 2016-2017.

– Todella hienoa saada Pitkänen takaisin KalPa-paitaan. Pitkäsellä on allaan erittäin vahva kausi KooKoossa ja hän nousi ihan Liigan kärkipelaajaksi. Aika harvoin pystymme tuomaan edellisen kauden Liigan top 10 -pistemiehiä KalPaan, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kommentoi joukkueen kotisivuilla.

– Hyökkäyksemme vahvistuu huomattavasti tämän siirron myötä ja ylivoimapeliin saamme myös lisää kiekollista taitoa. Pitkänen pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, joten hän tuo sitäkin kautta vaihtoehtoja valmennukselle, Saksman jatkaa.

Myös Pitkänen itse on innoissaan paluustaan tuttuun pelipaitaan.

– Siistiä palata takaisin kotiin! Innolla odotan jo, että pääsee taas KalPa-paita päällä pelaamaan kotiyleisön edessä. Uskon, että pystyn täällä parempaan tulokseen kuin Kouvolassa. Haluan myös kehittyä fyysisellä puolella, joka on vielä yksi isoista heikkouksistani, Pitkänen itse kommentoi siirtoaan.

Tavoitteita omalle pelaamiselleen nuori taituri ei kuitenkaan tahdo asettaa.

– Olen vähän sen tyyppinen pelaaja, että en pidä tavoitteiden asettamisesta itselleni. Kun kaukalossa on hauskaa ja homma toimii, on tulos usein ollut hyvä. Uskoisin, että sama kaava tuottaa tulosta myös täällä Kuopiossa, Pitkänen päättää.

MUITA PÄIVÄN SIIRTOUUTISIA LIIGASTA:

Ruotsalaisen pistelingon siirto Liigaan varmistui: ”Saippuanliukas siniviivan ylittäjä”

Liiga-seura kaappasi Jokerit-kasvatin ensi kauden joukkueeseensa: ”Parhaassa iässä oleva monipuolinen puolustaja”