Ruotsalainen huippupelaaja Patrik Berglund kohautti joulukuussa rikkomalla tahalteen Buffalo Sabresin seuran sisäisiä sääntöjä, jotta hänen valtava sopimus purettaisiin.

30-vuotiaan hyökkääjän 3,85 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavaa sopimusta olisi ollut jäljellä vielä kolme kautta, joten hän menetti yhteensä 11,55 miljoonan dollaria sekä sen lisäksi noin puolet tämän kauden palkastaan.

Berglund ei kuitenkaan välittänyt rahasta, sillä menetetty peli-ilo raastoi häntä syvään.

– Sopimukseni ja rahat joista luovuin eivät merkitse mitään. Tämä on tietysti klisee, mutta raha ei tee ketään onnelliseksi. Voin luopua noista summista koska tahansa voidakseni jälleen hyvin. Uskon aidosti tehneeni oikean ratkaisun, Berglund totesi Hockeypuls.se -sivustolle vuoden alussa.

Yli 700 NHL-ottelua tahkonnut kiekkotähti palasi sopimuksen purun jälkeen takaisin kotikonnuilleen Västeråsiin, mutta jääkiekkoa mies ei suostunut lopettamaan.

Berglund edustaa tällä hetkellä paikallista amatöörijoukkuetta Westerås Thrashersia, jonka riveissä pelaa myös hänen hyviä ystäviään.

– On todella kivaa liikkua yhdessä. Jatkan joukkueen kanssa harjoittelua, mutta otteluita en pelaa, Berglund kertoi tämän hetken kuulumisiaan Aftonbladetille.

Ruotsissa on pyörinyt myös huhu, jonka mukaan SHL-seura Örebro olisi tarjonnut Berglundille sopimusta.

– En tiedä miksi on olemassa huhuja siitä, että pelaisin Örebrossä ensi kaudella. Ne eivät ole totta, ruotsalaishyökkääjä tyrmäsi välittömästi.

Takaisin juurille palaaminen on tuonut Berglundille takaisin sitä NHL:ssä menetettyä peli-iloa.

– Nyt tuntuu siltä, että haluan pelata vielä ensi kaudella, Berglund myönsi.

Aftonbladetin mukaan Berglundin perässä on tällä hetkellä Allsvenska-seura Västeråsin lisäksi muutamia NHL-seuroja.

Se missä NHL-konkarin ura jatkuu ensi kaudella, pysyy kuitenkin vielä mysteerin peitossa.

– Sen näemme sitten, Berglund tyytyi vastaamaan.

LUE MYÖS: Huippu-uutisia: Rasmus Ristolainen palaa NHL-kaukaloon – iskettiin 18-vuotiaan ykkösvarauksen viereen!

LUE MYÖS: NHL-luotsi pyysi yli 700 ottelun konkaria lopettamaan uransa 29-vuotiaana – vaihtoi seuraa ja pelaa nyt huippukiekkoa!