Puolustaja Luke Schenn pelaa ehkä uransa parasta kiekkoa tällä hetkellä Vancouver Canucksin takalinjoilla.

Se miten 29-vuotias kanadalainen pääsi tähän pisteeseen, on huima tarina.

Schenn aloitti kautensa Anaheim Ducksin riveissä pelaten heikosti kauden kahdeksan ensimmäistä ottelua. Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle sai lopulta tarpeekseen ja se tiesi 731 NHL-ottelun konkarille uran ensimmäistä AHL-komennusta.

Carlyle oli 188-senttiselle ja 104-kiloiselle puolustajajärkäleelle todella suorapuheinen, sillä pöydällä oli vaihtoehtona uran lopettaminen tai matka farmiin.

– En halua nyt mennä tarkempiin yksityiskohtiin. Mutta, kun olin jättämässä Anaheimia, paljon kommentteja liikkui silloin. Minulta kysyttiin, haluanko mennä farmiin ja oikeasti pelata siellä. Toinen vaihtoehto oli lopettaa ammattilaisura 29-vuotiaana, Schenn paljasti The Athletic -lehden haastattelussa.

AHL-komennus ei kuitenkaan ollutkaan niin negatiivinen kokemus Schennille, ja siitä on kiittäminen San Diego Gullsin päävalmentajaa Dallas Eakinsia.

– Ensimmäisenä päivänä, kun pääsin sinne, Dallas kutsui minut hänen toimistoonsa. Juttelimme 45 minuuttia putkeen. Sanoin hänelle: ”Dallas, teen kaikkeni, jotta voin auttaa tätä joukkuetta voittamaan.” Hän vastasi minulle, että: ”Olisi hienoa pitää sinut täällä koko kauden, mutta tulit tänne auttamaan meitä voittamaan. Yritämme kaikkemme, jotta saamme sinut takaisin NHL:ään ja oikeaan paikkaan”, Schenn avasi.

– En usko, että kovin moni valmentaja sanoisi noin. Hän oli uskomaton minulle. Hän tiedosti tilanteeni ja perheeni kokeman muutoksen, kanadalaispakki jatkoi.

Schenn löysi AHL:ssä oivan vireen, kun 22 otteluun hän teki puolustavalle puolustajalle komeat tehot 2+8=10.

Vire noteerattiin myös NHL:n puolella ja Ducks sai lopulta kaupattua Schennin Vancouver Canucksin leiville.

Schenn on noussut aivan puskista kriittisinä tunnettujen Canucks-fanien suosioon ja tällä hetkellä hän toimii kolmannessa pakkiparissa superlupaavan Quinn Hughesin mentorina.

– Uskoin aina, että jos saan vielä yhden mahdollisuuden, jos otan oikeasta tilanteesta kiinni. En koskaan menettänyt uskoa. Tämä kokemus Vancouverissa on ollut aivan hullua, Schenn iloitsi.


LUE MYÖS: NHL-tähti heitti yli 11 miljoonaa dollaria roskiin – kiekkoilee nyt amatöörijoukkueessa

LUE MYÖS: Huippu-uutisia: Rasmus Ristolainen palaa NHL-kaukaloon – iskettiin 18-vuotiaan ykkösvarauksen viereen!