TPS:n ja HPK:n välinen puolivälieräottelu sai värikkään alun, kun heti ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi maalia ja kaksi ulosajoa.

Tuomarit ottivat roolia ottelussa, kun TPS:n tähtipuolustaja Ilkka Heikkinen sai viiden minuutin kohdalla pelirangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Taklaus sai TPS-fanit raivon partaalle, eikä tuomarit säästyneet buuauskonsertilta. (Katso alhaalta fanien reaktiot taklaukseen.)

HPK tasoitti ottelun 1-1:een Heikkisen viiden minuutin rangaistuksen aikana.

HPK:n puolustaja Arto Laatikainen pääsi Heikkisen seuraksi katsomoon, sillä tuomarit ajoivat kokeneen kiekkoikonin myös päähän tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta, kun ensimmäinen erä oli ajassa 16:24.