Patrik Laine dominoi – Jets osui kultasuoneen, suomalainen ollut poikkeuksellinen timantti ratkaisevissa paikoissa

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen osalta koko talvea ovat leimanneet samanlaiset piirteet. Maaleja ei tule, eikä liiemmin syöttöjäkään ja samalla kokonaisvaltainen pelaaminen on, jos ei onnetonta, niin takkuista.

Perustilastot osoittavat nämä väitteet valitettavan todeksi: 29+20=49, -17.

Tämä kausi on kuitenkin saattanut jopa vääristää kuvaa siitä, miten kova maalilinko nuori, vasta parikymppinen pelaaja Jetsille on ollut. Winnipeg osui kultasuoneen varatessaan suomalaisen juhannuksena 2016 kakkosena.

Laine on nimittäin kautta seurahistorian paras voittomaalien tekijä joukkueen U23-pelaajista puhuttaessa. Jos tilasto kuulostaa tylsältä, niin ajatusmaailma kannattaa kääntää niin päin, että tykki on päässyt heti uransa alkuvaiheilla käsiksi NHL:n arkeen.

Tämän sesongin sukellus lienee ihan inhimillistä. Heikkoja hetkiä tulee vieläkin kovemmille tähdille kausien sisällä ja urien aikana.

Laineella on kasassa 16 voittomaalia 2016-17 alkaneella NHL-urallaan runkosarjoissa.

Tämä tilasto nousi esille hatullisen tehtailleen Kyle Connorin iskettyä yöllä voittomaalin – uran 12:s – 5-0-murskavoittoon päättyneessä Nashville Predators -pelissä. Laine saalisti yhden syöttöpinnan.

Pudotuspelipaikkansa sinetöineen Jetsin tulevaisuutta voi jo ihan tilaston perusteella pitää ehdottomasti valoisana. Joukkue on näyttänyt onnistuneensa ainakin pelaajamarkkinoilla viimeisten vuosien ajan nuorista puhuttaessa.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Nouseeko NHL:ssä liekehtivä Aleksander Barkov kaikkien aikojen kärkeen? Venäläis- ja suomalaislegenda enää edessä

Tiesitkö? Tulikuuma Sebastian Aho teki myös seurahistoriaa NHL:ssä – tähän ei ollut pystynyt kukaan vuosiin

Piste-ennätykset uusiksi! Carolinan suomalaiskaksikko teki sinivalkoista jääkiekkohistoriaa