Tiesitkö? Tulikuuma Sebastian Aho teki myös seurahistoriaa NHL:ssä – tähän ei ollut pystynyt kukaan vuosiin

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on tällä hetkellä NHL:ssä pitelemättömässä vireessä. Suomalainen nosti yöllä (0+1=1) kauden saldonsa 5-1-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä jo maagisiin lukemiin 30+50=80. Tuo 80 pisteen rajan rikkominen on suomalaista kiekkohistoriaa.

Sentteri teki samalla myös Carolinassa historiallisen tempun. Aho on vasta ensimmäinen 80 pinnaan pystynyt Hurricanes-pelaaja reiluun kymmeneen vuoteen. Edellisen kerran rajan rikkoi kanadalainen Eric Staal kaudella 2007-08 lukemin 38+44=82.

Suomalaistykki ja Teuvo Teräväinen (19+51=70) ovat vastanneet Hurricanesissa käytännössä yksin pisteiden latomisesta. Pelaajat ovat sisäisen pörssin ylivoimainen kärkiduo, sillä esimerkiksi kolmantena keikkuva Justin Williams on jäänyt Teräväisestä jopa 22 pisteen päähän.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½