Tiesitkö? Tulikuuma Sebastian Aho teki myös seurahistoriaa NHL:ssä – tähän ei ollut pystynyt kukaan vuosiin

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on tällä hetkellä NHL:ssä pitelemättömässä vireessä. Suomalainen nosti yöllä (0+1=1) kauden saldonsa 5-1-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä jo maagisiin lukemiin 30+50=80. Tuo 80 pisteen rajan rikkominen on suomalaista kiekkohistoriaa.

Sentteri teki samalla myös Carolinassa historiallisen tempun. Aho on vasta ensimmäinen 80 pinnaan pystynyt Hurricanes-pelaaja reiluun kymmeneen vuoteen. Edellisen kerran rajan rikkoi kanadalainen Eric Staal kaudella 2007-08 lukemin 38+44=82.

Suomalaistykki ja Teuvo Teräväinen (19+51=70) ovat vastanneet Hurricanesissa käytännössä yksin pisteiden latomisesta. Pelaajat ovat sisäisen pörssin ylivoimainen kärkiduo, sillä esimerkiksi kolmantena keikkuva Justin Williams on jäänyt Teräväisestä jopa 22 pisteen päähän.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!