Piste-ennätykset uusiksi! Carolinan suomalaiskaksikko teki sinivalkoista jääkiekkohistoriaa

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä vietettiin suomalaisittain varsin ikimuistoista yötä Carolina Hurricanesin murskattua Minnesota Wildin kotonaan maalein 5-1.

Joukkuetta läpi kauden kannatellut suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen teki nimittäin suomalaista jääkiekkohistoriaa. Syöttöpisteen napannut Aho rikkoi ottelussa 80 tehopisteen rajan kuudentena suomalaispelaajana samalla, kun tehot 1+2 tällänneestä Teräväisestä tuli historian 16:s yhden kauden aikana 70 tehopisteeseen taalajäillä yltänyt suomalainen.

80 pisteen rajan on tällä kaudella rikkonut nyt kolme suomalaista Ahon liityttyä Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin joukkoon. Koskaan aiemmin kolme sinivalkoista pelaajaa ei ole yltänyt temppuun saman kauden aikana. Aiempina vuosina 80 pisteen rajan rikkomisessa ovat suomalaisista onnistuneet Rantasen lisäksi vain Jari Kurri, Teemu Selänne sekä Olli Jokinen.

Tällä kaudella 70 pisteen rajapyykin rikkoneiden pelaajien lisäksi temppuun ovat yhden kauden aikana pystyneet aiemmin Kurri, Selänne, Jokinen, Christian Ruuttu, Saku Koivu, Mikko Koivu, Reijo Ruotsalainen, Ilkka Sinisalo, Esa Tikkanen, Petri Skriko, Mikko Mäkelä sekä Patrik Laine.

Voitto oli Hurricanesille muutenkin äärimmäisen tärkeä, sillä se nosti joukkueen viiden pisteen karkumatkalle sen kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta vääntävästä Columbus Blue Jacketsista.

Aholla on nyt kasassa 74 pelissä tehot 30+50=80, Teräväisellä 19+51=70.

Katso Teräväisen upea läpiajomaali alta: