Taikausko on iso osa urheilua etenkin Pohjois-Amerikassa. Kun oma elanto voi olla kiekon pienimmistäkin pompuista kiinni, yritetään hallitsematonta hallita mitä monimuotoisemmilla rituaaleilla. Joku maalivahti kiittää tolppia, kun kiekko pomppaa ulos, ja toinen pelaaja kuuntelee aina saman kappaleen ennen ottelua.

Toronto Maple Leafs on hyvä esimerkki siitä, että taikausko elää NHL:ssä edelleen. Seira on maksanut entiselle pelaajalle Larry Hillmanille pitkäaikaisen kirouksen poistamisesta. Kirouksen takaa löytyy tarina, jonka alun voi ajoittaa puolikkaan vuosisadan päähän.

Vuonna 1967 Toronto juhli Stanley Cup -voittoa. Mestaruusjuhlien jälkeen joukkueen puolustaja Larry Hillman halusi palkankorotuksen ja vaati 20 000 dollaria kaudesta. Seura ei suostunut kuin 19 500 dollariin. Hillman piti lakkoa 24 päivää ennen kuin otti seuran tarjouksen vastaan.

Hillman joutui kuitenkin maksamaan 100 dollaria sakkoa jokaiselta lakkopäivältään, yhteensä 2400 dollaria. Myöhemmin kaudella Hillman siirtyi laajentumisdraftissa Minnesota North Starsiin. Siirron yhteydessä pelaaja vannoi, että Toronto ei tule voittamaan uutta mestaruutta ennen kuin 2400 dollaria korkoineen on maksettu hänelle.

Nyt Sports Illustrated kertoo, että Toronto on viimein maksanut summan ja poistanut kirouksen. Seuran puheenjohtaja Brendan Shanahan kirjoitti Hillmanille shekin vuonna 2017 ja päätti 50 vuotta kestäneen kirouksen.