MLB-tähti allekirjoitti 430 miljoonan dollarin sopimuksen! Toimittaja: Näin paljon NHL-tähdet tienaisivat, jos palkat suhteutettaisiin baseballiin

© Kuva: Getty Images

Yhdysvalloista kantautui tiistaina jopa Euroopan uutiskynnyksen ylittäviä baseball-uutisia, kun Los Angeles Angels solmi tähtipelaajansa Mike Troutin kanssa 12-vuotisen ja 430 miljoonan dollarin arvoisen megadiilin.

NHL-piireissä megalomaanisiin mittoihin kohonnut, keskimäärin 35,8 miljoonaa dollaria kaudessa Angelsille maksava sopimus aloitti samantien spekulaatiot siitä, mitä Troutin tasoinen pelaaja tienaisi NHL:ssä, jos maailman kovimman kiekkoliigan palkkataso olisi verrannollinen Pohjois-Amerikassa selvästi suositumman baseballin kanssa.

Pittsburgh Penguinsin sisäpiiritoimittaja Rob Rossi otti vertailukohdaksi lajin tunnetuimman supertähden Sidney Crosbyn, joka tienaa nykyisestä sopimuksestaan 8,7 miljoonaa dollaria kaudessa. Rossi laskeskeli, että ottaen huomioon Crosbyn arvon jäällä ja jään ulkopuolella, mies saattaisi MLB-mittapuulla tienata kaudesta noin 100 miljoonaa dollaria.

Lajien palkkaeroista kertoo jotain se, ettei Troutin sopimuksessa ollut edes kyse erityisen pysäyttävästä summasta baseballin mittakaavalla. MLB:n nykyinen palkkakuningas Max Scherzer kun kuittaa kaudesta kohtalaisen mojovat 42 miljoonaa taalaa.