Mitä legendaarinen Suomen mestari oikein teki? Valmentajalta huvittava ele – ”Lempein nallekarhu”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kokkolan Hermeksellä menee Mestiksessä lujaa. Kun joukkueella on pelaamatta runkosarjaa enää kolmen ottelun verran, keikkuu se sarjataulukossa sensaatiomaisesti toisena. Hermes on kerännyt tällä kaudella eniten kolmen pisteen voittoja, kun niitä on 47 ottelun jälkeen kasassa jo 27 kappaletta.

Joukkueen liito on ollut siinä mielessä sensaatiomaista, että viime kaudella se joutui uusimaan sarjapaikkansa vasta Mestis-karsinnoissa.

Hermeksen tekemisestä on pitkin kautta välittynyt eri tavoin se, että pelit tosiaan luistavat. Esimerkiksi kippari Jussi Nättinen viittasi taannoin Imatralla erään pelin jälkee siihen, ettei yksi tappio latista joukkuetta.

Samaa ilmapiiriä on havaittavissa myös vaihtoaitiossa. Tietysti legendaarisen Kari Haakanan eleen voi tulkita monella tapaa, mutta ainakin Mestiksen Twitter-tilin teksti viittaa siihen, että tunnelma on erityisen lämmin penkin takanakin.

– Kokkolan lempein nallekarhu Kari Haakana, Twiitin oheen kirjoitettiin sanomaa vedet silmissä nauravalla hymiöllä vahvistaen.

Liigassa yli 400 ottelua pelannut Haakana luuti urallaan useassa eri maassa. Kirkkaimpana kruununa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta. Kuluva kausi on Edmonton Oilersin vuoden 2001 NHL-varauksen ensimmäinen valmentajana miesten sarjoissa.

Hermeksen pääkäskijä on Janne Tuunanen.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…