Edmonton Oilersin loppukauden päävalmentajaksi viime marraskuussa eläkkeeltä kutsuttu Ken Hitchcock ei ole heittänyt kirvestä kaivoon, vaikka albertalaisjoukkueen taival NHL:ssä saattaakin katketa jo runkosarjaan.

Lauantaina Ottawa Senatorsille kärsityn 3-4-jatkoaikatappion jälkeen 67-vuotias konkariluotsi kertoi ajatuksiaan kaudesta, sekä tulevaisuudestaan.

– Tämä on ollut elämäni paras kokemus, Hitchcock hehkutti Canoe.com-sivuston mukaan ja jatkoi:

– Se, että saa valmentaa täällä, missä se (jääkiekko) merkitsee niin paljon, on aivan uskomatonta.

Oman jatkonsa suhteen kanadalaisluotsi oli vaitonainen.

– Sitä on vaikea sanoa, se ei ole minun asiani. Voin vain sanoa, etten vaihtaisi tätä vuotta mihinkään. Olen ollut todella onnekas päästessäni tähän tehtävään, Edmontonista kotoisin oleva Hitchcock maalaili.

Oilersin toimitusjohtaja Bob Nicholsonin Sportnetille lauantaina antaman haastattelun perusteella asiaa ei ole vielä päätetty.

– Ken Hitchcock tiesi alusta lähtien, että hän tulee olemaan päävalmentaja vain tämän kauden loppuun, Nicholson totesi.

Oilers-pomo kertoi kuitenkin, että Hitchcock tulee toimimaan jossakin tehtävässä joukkueen organisaatiossa. Veteraaniluotsilla on Nicholsonin mukaan sopimus vielä kahdesta seuraavasta kaudesta.

Se, nähdäänkö Hitchcock myös jatkossa penkin takana ratkeaa Nicholsonin mukaan vasta kun seura on saanut palkattua uuden GM:n tammikuussa potkut saaneen Peter Chiarellin tilalle.

Valmentaminen vaikuttaisi kuitenkin olevan edelleen kokeneen Hitchcockin intohimo.

– Tällä hetkellä minusta tuntuu, että voin valmentaa vaikka 99-vuotiaaksi asti.