Edmonton Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskinen saa todella armotonta kritiikkiä otteistaan pudotuspelipaikasta edelleen taistelevan joukkueensa maalinsuulla.

30-vuotias suomalainen päästi useita helppoja maaleja selkänsä taakse myös viime yön kierroksella Vegas Golden Knightsin napattua vieraistaan 6-3-voiton. Torjuntoja miehelle kertyi 28.

Rahakkaan kolmen vuoden ja 13,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen kesken kauden seuransa kanssa solminut suomalainen ei tällä hetkellä ole sellainen tasainen takuuvarma ja tasainen suorittaja, jollaisen Oilers tarvitsisi menestyäkseen.

Asiaan kiinnitti huomiota myös Sportsnetin suosittu toimittaja Mark Spector.

– Kolmas peräkkäinen maali hanskakäden puolelta. Oilersin pelaajat ovat tietoisia siitä, koska niin on koko muukin NHL. Heidän maalivahtinsa ei ole ykkösmaalivahtitasoa. Pelaajat tietävät sen, Spector tykittää Twitter-tilillään.

Koskinen on torjunut tällä kaudella 46 ottelussa varsin keskinkertaisin tilastoin. Miehen torjuntaprosentti 90,9 ei varsinaisesti kerää ylistystä, joskaan kaikkea syytä Oilersin heikosta kaudesta ei voi sälyttää suomalaistorjujan niskaan.

Osasyynsä on myös joukkueen johtoportaalla, joka ei ole onnistunut rakentamaan megatähtensä Connor McDavidin ympärille nyky-NHL:ään riittävän laadukasta joukkuetta huolimatta jokavuotisista korkeista varausvuoroistaan.

LUE MYÖS:

Karmea uutinen: Pudotuspelipaikasta kamppailevan NHL-seuran megatähti viikkoja sivussa!

Loistouutisia! 42-vuotias Zdeno Chara jatkamassa uraansa tämän kauden jälkeen

NHL julkaisi tulevan kesän varausloton todennäköisyydet: Colorado Avalanche suosikki ykköseksi!

NHL-legenda suitsuttaa Eric Perrinin upeaa uraa: ”Kiitos Eric, että autoit minua pääsemään tavoitteisiini”