6 miljoonan dollarin ex-NHL-tähti ryhtyi tappelijaksi – päätökselle täystyrmäys: ”Järkevä kaveri, joka on tekemässä todella typerän ratkaisun”

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin hyökkääjä David Backes ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla pelastavansa NHL-uransa ryhtymällä tappelijaksi.

Uransa ehtoopuolella oleva 34-vuotias konkarihyökkääjä neuvotteli Bruinsin päävalmentajan Bruce Cassidyn kanssa ja tuli siihen lopputulokseen, että hän jatkaa uraansa joukkueen alemmissa ketjuissa poliisin roolissa.

Kuuden miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2021 asti tienaavan yhdysvaltalaisen päätös keräsi runsaasti ihmetystä kiekkopiireissä.

– Tuo on ihailtavaa puhetta häneltä, mutta ratkaisu on niin tarpeeton. Se on vaarallista ja siitä voi seurata hänelle pitkäkestoisia seurauksia vielä peliurankin jälkeen. Tämä ei vain pääty hyvin, The Hockey Newsin toimittaja Ken Campbell latasi suorat sanat Backesin ratkaisusta.

– Hän on todella järkevä kaveri, joka on tekemässä todella typerän päätöksen, vaikka se onkin ”laskelmoitu”, toimittaja jatkoi.

Backes on kärsinyt pitkällä, yli 900 NHL-ottelun mittaisella urallaan lukuisista aivovammoista. Pelkästään viimeisen kolmen kauden aikana hän on saanut jo kolme aivotärähdystä.

– Hei, me ymmärrämme sen. Backes on ylpeä pelaaja ja hän ehkä kammoksuu sitä, että hän tienaa kuuden miljoonan dollarin palkkaa, eikä ole todellinen vaikuttava tekijä joukkueessa. Hän tiedostaa, että NHL on nuorten miesten peli ja niiden, joiden luistin kulkee lujaa. Hän ei ole kumpaakaan näistä, joten sen sijaan, että hän nostaisi vain palkkansa ja matkaisi auringonlaskuun, hän päättää vaarantaa itsensä joukkueen eteen. Hän ei ehkä pysty enää pelaamaan niin kuin ennen, mutta yli 190-senttisenä ja 100-kiloisena miehenä hän pystyy silti mättämään ihmisiä naamaan, Campbell sanoi.

Backes on ottanut uuden roolinsa vastaan nopeasti, sillä hän on tapellut Bruinsin neljässä edellisessä ottelussa jo kolme kertaa. Tämä oli ensimmäinen kerta hänen urallaan, kun hanskat tipahtivat peräkkäisissä otteluissa.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…