6 miljoonan dollarin ex-NHL-tähti haluaa pitää pysyä kokoonpanossa: Suostuu tappelijan ja poliisin rooliin

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin hyökkääjän David Backesin ura on alkanut mennä viime vuosina pahasti laskua päin.

Kuuden miljoonan dollarin palkkaa nauttiva 34-vuotias yhdysvaltalainen on tottunut urallaan pelaamaan kärkiketjuissa, mutta tällä kaudella hänen paikkansa on ollut Bruinsin alemmissa ketjuissa.

191-senttinen ja 100-kiloinen romuluinen hyökkääjä tiedostaa itsekin, että hänen parhaat päivänsä NHL-kaukaloissa on nähty ja tästä syystä hänen on täytynyt tehdä merkittävä muutos peliinsä.

– Backesin mukaan hänellä oli tapaaminen Bruins-valmentaja Bruce Cassidyn kanssa, jossa hän päätti adaptoitua tappelijan ja poliisin rooliin jäällä. Hän haluaa olla merkittävä pelaaja vielä, ja hän näki tämän ainoana tapana pitää paikkansa kokoonpanossa. Hän päätti jättää huomioimatta aivotärähdyksen mahdollisuuden, Boston Globen toimittaja Kevin Paul Dupont kirjoitti Twitterissä.

Backes on ottanut uuden roolinsa nopeasti vastaan, sillä hän on tapellut viimeisessä neljässä ottelussaan jopa kolme kertaa. Tämä oli ensimmäinen kerta hänen yli 900 NHL-ottelun mittaisella urallaan, kun hanskat tipahtivat peräkkäisissä otteluissa.

Backesilla on paljon historiaa loukkaantumisista ja varsinkin aivotärähdykset ovat olleet miehen riesana. Tappelijana näiltä vammoilta on erityisen vaikeaa välttyä tulevaisuudessa.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…