Buffalo Sabresin kippariksi apukapteenin paikalta täksi kaudeksi noussut Jack Eichel on päässyt taalajäillä valtavaan liitoon. Kun jenkkisentteri on painanut kauden 53 ottelussa komeat tehot 18+43=61, on hän tehnyt joukkueessa historiallisen kovan tempun.

Yhdysvaltalainen on nimittäin vasta toinen Sabres-pelaaja, joka on pystynyt viimeisen 20 vuoden aikana rikkomaan 60 pinnan rajan maksimissaan tuon 53 kamppailun aikana.

Aiemmin tähän pystyi Daniel Briere. Kanadalaissentteri ja silloinen kippari kiskoi mainitun pisterajan täyteen 51 taistelussa kaudella 2006-07.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jack Eichel is just the second @BuffaloSabres player in the last 20 years to require 53 or fewer personal games to reach the 60-point mark. The other: Daniel Briere (51 GP in 2006-07). #NHLStats #NYIvsBUF

Eichelin kipparoima Sabres yllätti NY Islandersin yöllä numeroin 3-1. Buffalo on tällä hetkellä ainoastaan kahden pinnan päässä NHL:n pudotuspeleistä.

Jenkkipelaajan ja joukkueen vireitä on kenties vaikea uskoo todeksi, sillä niin syvällä Sabres on viime vuosina kyntänyt. Se on yltänyt pudotuspeleihin edellisen kerran keväällä 2011. Tuon jälkeen Buffalo on kuulunut poikkeuksetta sarjan huonoimpiin joukkueisiin.