Tiistai on jääkiekkofaneille täynnä herkkua. Kun ulkona paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta muutamien asteiden pakkassäässä, ja Liigan ohjelmassa on kaksi kärkiottelua, joissa pelataan jo isoista asioista mietittäessä pudotuspelejä, ei kiekkofanaatikoilla ole syytä valittamiseen.

Liigaviikko pääsee vauhtiin kahdella herkkupalalla tiistaina. Oulussa kohtaavat Kärpät ja Tappara, Raumalla Lukko sen sijaan isännöi Pelicansia. Illan kaikki pelaavat joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla 1-6.

Tappara kuroisi voitolla kaulaa kolmosena keikkuvaan TPS:ään – kummallakin 86 pinnaa -, Lukko puolestaan nousisi varsinaisen peliajan voitolla ohi Pelicansin neloseksi.

Illan otteluiden mielenkiintoisin kokoonpanouutinen koskee kirvesrintoja. Edellisen kerran tasan kuukausi sitten pelannut sentteri Jarkko Malinen palaa peleille ja heti Tapparan ykkösketjun keskelle. Tällä kaudella tehot 11+11=22 tehnyt viisinkertainen SM-mitalisti (0-3-2) ei voisi tietysti enää kovemmassa paikassa palata askiin.

Mielenkiintoinen uutisoitava on myös vierasjoukkueen maalivahtikaksikko. Tapparaan kesken kauden Pohjois-Amerikasta hankittu, mutta uransa Suomessa Mestis-joukkue LeKin paidassa aloittanut Miroslav Svoboda – Mestiksessä kuusi ottelua prosentein 90,7, pm/peli 2,83 – debytoi liigaottelussa, joskin luukkuvahtina. Maalilla aloittaa Christian Heljanko, konkari Niklas Bäckström on kokonaan sivussa.

Sivussa on myös Pelicansilta merkittävä pelaaja. EHT:lla loukkaantunut tsekki Hynek Zohorna ei pelaa Raumalla, ja hänen tilannettaan tutkitaan eri lähteiden mukaan parin viikon päästä uuden kerran.

Liigakierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Eurooppaan siirtynyt ex-liigatähti kiskonut hienon määrän maaleja – hyökkääjää ylistetään: ”Teki jättipotin”

Loistouutinen! Nuorten MM-kisoissa loukkaantunut NHL-lupaus palaa liigakaukaloihin