Eurooppaan siirtynyt ex-liigatähti kiskonut hienon määrän maaleja – hyökkääjää ylistetään: ”Teki jättipotin”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaikka Liigassa runkosarjaan jäävää Ässiä Jarno Kärjen lähteminen mahtoi kirpasta ainakin pelillisesti, oli siirtyminen Eurooppaan pistelingon näkökulmasta ilmeisen onnistunut veto. Ässissä kultakypärää kantanut Biel-hyökkääjä on ollut loistavassa iskussa Sveitsissä uudessa joukkueessa.

Kärki on nakuttanut NLA:ssa neljässä pelissä tehot 3+0=3. Koska 24-vuotias pelaaja ei ole ennen ulkomaan sarjoissa luutinut, voitaneen hänen kuvailla päässeen uuteen arkeen käsiksi yllättävänkin hienosti. Se ei välttämättä ole aina mikään maailman helpoin temppu, kun ex-joukkueella on ollut sysimusta kausi.

– Jarno Kärki on osoittanut viime aikoina sen, mihin hän pystyy. Ensinnäkin, hän pystyy luomaan monia maalipaikkoja, hän on ”laukaisukone” ja hän voi pistää kiekon pussiin. Kolme maalia osoittakoon sen, sveitsiläinen jääkiekko- ja jalkapalloblogi Leading Sport muotoilee.

Kärki loistaa myös muussa valossa.

– Hänen fyysinen pelinsä on optimaalista. Biel teki jättipotin.

Liigassa myös Tapparaa edustanut tehohyökkääjä pelasi talvella porilaisten paidassa tehoin 17+30=30. Nuo syntyivät vain 41 ottelussa joukkueessa, joka sai käytännössä illasta toiseen kylmää kyytiä.

Sveitsin pääsarja NLA jatkuu tiistaina. Viidennellä sijalla 12 joukkueen sarjassa oleva Biel on seuraavan kerran tulessa viikonloppuna.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Loistouutinen! Nuorten MM-kisoissa loukkaantunut NHL-lupaus palaa liigakaukaloihin